USR Constanța, la gâtul lui Grindeanu, pentru refugiații ucraineni: „Taxele de pod trebuie SUSPENDATE urgent!”

USR Constanța solicită Ministerului Transporturilor suspendarea urgentă a taxelor de pod de la Cernavodă – Fetești și Giurgeni-Vadu Oii, pentru a facilita transportul de ajutoare către punctele de frontieră cu Ucraina și al miilor de refugiați care fug din calea războiului. Potrivit celor de la USR Constanța, suspendarea trebuie să rămână în vigoare până la votarea proiectului legislativ, susținut și de parlamentarii USR, prin care se va elimina definitiv această taxă discriminatorie. De asemenea, banii din aceste taxe „nu se duc la întreținerea drumului sau a podului traversat, reprezentând sume colosale ce zilnic le sunt luate, practic, cu forța tuturor conducătorilor auto care ajung la punctele respective, pentru că nimeni nu are de ales”.

„Este o taxă descurajatoare și, cu atât mai mult, extrem de imorală în acest context al războiului din Ucraina”, subliniază USR Constanța:

Stelian Ion, parlamentar din partea USR Constanța și vicepreședinte USR:

În situația actuală, când sute de mii de refugiați fug din calea războiului declanșat de Putin în Ucraina și ajung în România, a le pune o piedică în plus este de neînțeles. Taxa de pod creează blocaje și presupune costuri suplimentare. Punctul de la Cernavodă – Fetești, de exemplu, este pe traseul refugiaților și este tranzitat, totodată, de mai multe ori pe zi de mașinile cu ajutoare donate de români. De ce i-ar taxa pentru că se implică în ajutorarea refugiaților din Ucraina? Este imoral și incorect. De aceea, cerem suspendarea de urgență a taxelor de pod de la Fetești și Vadul Oii, până când va fi dat votul final, în Camera Deputaților, pe proiectul de lege de eliminare a acestora, inițiat de PNL și susținut de USR Constanța. Taxa este discriminatorie și îi afectează pe locuitorii din Dobrogea.

Remus Negoi, senator din partea USR Constanța:

Avantajul de a avea un pod peste Dunăre este inestimabil pentru dobrogeni, în special, dar și pentru toți românii, în general. Dar faptul că există de atâta timp o taxă de pod, care nu are niciun fundament juridic ori financiar-bugetar, cu atât mai puțin moral, arată că în primul rând dobrogenii sunt discriminați. Nu sunt dobrogenii de vină că trăiesc pe o parte a țării despărțită de cealaltă parte, de Dunăre! Nu sunt ceilalți români de vină că doresc să ajungă tot în țara lor, în Dobrogea. Dar pentru toți românii, fie dobrogeni, munteni, moldoveni ardeleni, olteni sau bănățeni, statul percepe o taxă pentru ca aceștia să treacă dintr-o parte în alta a României. De aceea taxa pentru trecerea podului de la Cernavodă este profund injustă și discriminează, din punct de vedere geografic, românii de alți români.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *