USR-iștii din Consiliul Județean NU îl vor pe Dan Puric la Constanța! Enciu: „CONDAMNĂM simpatiile lui față de Putin și Rusia!”

USR Constanța nu vrea să audă de… Dan Puric! Actorul trebuie să fie la malul mării pe 6 martie, fiind susținut frenetic de Asociația Constanța Altfel. Primarul Constanței, Vergil Chiţac, a spus la ședința Consiliului Local Municipal că, din moment ce el nu mai face parte din cadrul asociaţiei pe care a fondat-o, nu poate interveni în activitatea acesteia. Deşi a precizat că nu va fi prezent la eveniment, Chiţac a mai adăugat că lumea este cea care trebuie să aleagă, întrucât „suntem o societate liberă“. Evenimentul face parte din proiectul „O Constanţa Altfel Cultural“. Evenimentul, sponsorizat de clinica Euromaterna, este organizat şi promovat de Consiliul Judeţean Constanţa şi asociaţia Constanţa Altfel, fondată de primarul Vergil Chiţac și city managerul Felicia Ovanesian. Preţul unui bilet la evenimet este de 100 de lei.

USR-iștii constănțeni au luat foc din cauza acestui eveniment, inclusiv în ședința CLM. Între timp și cei de la județ sunt porniți, cum ar fi chiar vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu:

„Trăim momente extrem de sensibile şi tensionate, trăim vremuri în care conduita morală şi conştiinţa trebuie să primeze. De aceea, toţi consilierii judeţeni USR Constanţa se delimitează public de evenimentul de la Constanţa ce îl are în prim-plan pe actorul Dan Puric şi pe al cărui afiş apare sigla Consiliului Judeţean. Consilierii judeţeni USR Constanţa nu au aprobat asocierea şi promovarea de către Consiliul Judeţean a acestui eveniment! Condamnăm ferm discursurile toxice, anti-occidentale, anti-europene şi simpatiile, exprimate public, pe care Dan Puric le are faţă de Rusia şi Vladimir Putin. Considerăm că prezenţa lui Dan Puric la Constanţa, pe 6 martie, este o insultă adusă miilor de constănţeni care în aceste zile s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor fugiţi din calea morţii, de sub pătura de durere şi teroare pe care tiranul Putin a aşternut-o asupra Ucrainei. O profanare a victimelor invadării barbare a Ucrainei! Consiliul Judeţean nu trebuie să asigure sub nicio formă o platformă de desfăşurare şi exprimare publică a unor astfel de personaje controversate, care nu fac altceva decât să împrăştie în spaţiul public doctrina şi discursul putinist. Voi solicita anularea desfăşurarii evenimentului pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Dacă anumite asociaţii şi entităţi private vor să îşi asume mai departe asocierea cu elemente de propagandă rusă, este treaba lor, însă nu vrem ca şi Consiliul Judeţean Constanţa să fie complice la asemenea manifestări!”, a transmis Petre Enciu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *