Țuțuianu (PSD) la discuții cu Grindeanu (Transporturi): „Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale”

Deputatul social-democrat constănțean Marius Horia Țuțuianu a avut o întâlnire, miercuri, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Temele de discuții s-au axat pe Portul Constanța, care are datoria de a gestiona exportul de cereale din Ucraina prin Portul Constanța:

„Astăzi, la Ministerul Transporturilor, am avut discuții cu dl Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al acestui minister, privind Portul Constanța care își recâștigă importanța, devenind una dintre puținele porți de ieșire a produselor agricole ucrainene. Dacă anul trecut am înregistrat un trafic record de 67,5 milioane de tone, anul acesta performanța va fi cu siguranță depășită. Portul Constanța devine polul european al exporturilor de cereale. Guvernul s-a mișcat rapid în deblocarea infrastructurii feroviare care a fost un prim pas. Acum foarte important pentru România, dar mai ales pentru Constanța, este să avanseze implementarea Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia. Avem nave în așteptare. În Port se lucrează non-stop. Acum se vede cu adevărat importanța celui mai mare port la Marea Neagră, Portul Constanța”, a transmis deputatul Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *