Țuțuianu (PSD), după votul din comisii pe Legea offshore: „Este PRIORITARĂ vânzarea gazului în România!”

Legea offshore a primit, marţi, raport favorabil în comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi urmează să intre la vot final, în plen. USR şi AUR şi-au susţinut amendamentele, însă acestea nu au fost votate de deputaţi. USR a propus ca banii din profitul extracţiei de gaze din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. Amendamentul a fost respins.

tutuianu hutuca
Bogdan Huțucă (PNL Constanța) și Horia Țuțuianu (PSD Constanța)

După votul din comisii, deputatul social-democrat constănțean, Marius Horia Țuțuianu, a precizat faptul că adoptarea proiectului înseamnă un „câștig real pe care îl aduce României și Constanței”:

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Buget Finanțe, am dezbătut astăzi în comisiile de buget, finanţe şi pentru industrii ale Camerei Deputaţilor modificările la Legea Offshore. Este un proiect pe care l-am susținut în totalitate, privind din perspectiva câștigului real pe care îl aduce României și Constanței. Vorbim în primul rând despre venituri importante la bugetul național, despre o cantitate mai mare de gaz pentru populație și pentru economie, premisă esențială a stabilizării sau scăderii prețurilor, despre mii de locuri de muncă nou create. Speculațiile nu-și au rostul pe acest subiect. Statul român, așa cum am mai spus, va avea drept de preempțiune asupra achiziției de gaz. Statul român are control inclusiv la nivelul companiilor care extrag gazul. Vânzarea gazului în România este prioritară!”, a transmis deputatul Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *