Grindeanu (Transporturi), despre drumul spre mare de 1 Mai: „Majoritatea reparațiilor de pe A2 au fost încheiate sau întrerupte”

Majoritatea reparațiilor de pe A2 au fost încheiate sau întrerupte, singura zonă cu probleme fiind podul peste Brațul Borcea, unde lucrările vor continua inclusiv în perioada 1 – 2 mai, a declarat la Digi24 ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Trebuie să continuăm lucrările pentru a da podul în folosință înainte de începerea sezonului estival. Acest pod a fost mult mai deteriorat decât arăta expertiza inițială. Asta a făcut că lucrările să fie mai mari și de lungă durata. Problema acestui pod e execuția de la momentul inițial, din 1985. Atunci, pentru a grăbi deschiderea pentru circulație, constructorii n-au așternut hidroizolația între placă și covorul asfaltic și apa a distrus o mare parte din suprastructură. Când s-a decopertat, aceste lucruri au fost scoase în evidență. Pentru a nu repeta greșeala, am decis să respectăm toate procedura tehnică, chiar dacă asta înseamnă ceva mai mult timp. De 1 și 2 mai se va circula pe o singură cale în ambele sensuri, dar mulți ani nu vor mai fi probleme. Pe zona podului Borcea e punctul nevralgic. Din toate discuțiile cu cei de la compania care face lucrările, probabil că la jumătatea lunii mai vor fi terminate”, a precizat ministrul Transporturilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *