Deputatul Focșa: „România Educată” dă, din nou, rateuri”

Ca urmare criticilor dure din Raportul PE de Monitorizare a Libertății Academice – 2023, publicat la sfârșitul lunii februarie, deputatul constănțean Dumitru Viorel Focșa i s-a adresat ministrului Educației.
„O întrebare pusă pe 20 martie, cât se poate de PERTINENTĂ, dar am primit un răspuns care surprinde „România Educată” a domnului președinte Iohannis și rămâi INTERZIS.
ÎNTREBARE
Către: Doamna Ligia DECA, Ministrul Educației
De la: Domnul Dumitru-Viorel FOCŞA, circumscripţia electorală 14 Constanța
Subiectul întrebării: Critici dure privind verificarea plagiatului și mandatele rectorilor în raportul Parlamentului European la adresa regulilor din Legea Deca-Iohannis
Doamnă ministru,
România Educată” dă, din nou, rateuri, conform Raportului PE de Monitorizare a Libertății Academice – 2023, realizat pentru legislativul comunitar de o echipă de specialiști de la Universitatea din Oslo și Universitatea Twente, a fost publicat la sfârșitul lunii februarie – indicii referitori la libertatea de cercetare și predare, cel referitor la autonomie instituțională și cel referitor la expresia academică și culturală au scăzut raportat la precedenta monitorizare.
În plus, noul document precizează explicit faptul că ”sistemul pare să fie expus unei interacțiuni de nepotism între actori politici și academici, putând dăuna integrității academice prin introducerea unor aspecte politice în chestiunile academice, de exemplu prin raportare la consecințele plagiatului sau alegerea conducerii universităților”, precum și că ”sistemul românesc se luptă cu influența și abuzul de putere politică abordarea unor probleme academice”.
Prin urmare, doamnă ministru, vă rog să îmi precizați opinia dumneavoastră asupra acestui raport, ce măsuri veți lua în viitorul apropiat pentru corectarea aspectelor semnalate precum și dacă aveți în vedere să remiteți Parlamentului European un punct de vedere oficial din partea Ministerului Educației din România referitor la Raportului PE de Monitorizare a Libertății Academice.
Solicit răspuns in scris.
Vă mulțumesc,
Dumitru-Viorel FOCŞA, circumscripţia electorală 14 Constanța

Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !
Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.
Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final:
https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP
https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt
Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat, Aia Se Numește Diploma De Bacalaureat, Ce Se Obține De La Secretariatul Liceului, După Absolvirea Bacalaureatului, Însă Trebuie Dus 4 Poze De Format Mic Pentru Buletin, Copie După Buletin, Eventual Copie După Certificatul De Naștere, Este Valabil Și Pentru Absolvirea Liceului Fără Bacalaureat.
Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.
Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate.
Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele.
Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.
Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.
Există Cursuri De Calificare Pe Internet, Unde Se Poate Găsii Și Adresă De Contact, Și Așa Mai Departe, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine La Cursuri De Calificare, Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă.
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.