Stroe (PSD) îl vede vinovat pe Iohannis pentru eșecul de intrare în Schengen. „Încă un proiect ratat al liderului de la Cotroceni… Nici măcar primul…”

Austria a votat joi, în Consiliul JAI, împotriva intrării României în spațiul Schengen. De asemenea, intrarea Bulgariei a fost blocată de votul negativ al Olandei, iar cum dosarul aderării României este la pachet cu cel al Bulgariei, votul olandez a fost automat și anti-România. Inițial, Austria a propus amânarea votului, dar România a insistat să existe un vot, după ce restul statelor membre s-au aliniat în spatele României.

După luptele grele duse astăzi cu deznodământ nefast pentru România, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, consideră faptul că eșecul trebuie să fie asumat de președintele Klaus Iohannis:

„În ciuda eforturilor susținute de negociere depuse, României i s-a refuzat pe nedrept intrarea în spațiul de liberă circulație Schengen. Din rațiuni politicianiste și pur electorale, Austria – țara care a profitat cel mai mult de pe urma privatizării sălbatice a țării noastre – s-a opus. Chiar în ciuda propriilor interese economice în România. Partidul Social Democrat a fost în vârful ofensivei europene, de convingere a guvernelor care își păstrau reticența față de aderarea noastră, deplin meritată. În cadrul familiei noastre europene, prin președintele Marcel Ciolacu – proaspăt ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste – dar și alți lideri PSD, am reușit să obținem promisiunea unui vot favorabil, chiar și din țări conduse de partide de dreapta. Din păcate, o țară până acum “prietenă”, cu proprietăți și interese economice inestimabile în România, dar condusă politic de dreapta populară și extrema dreaptă, ne-a năruit eforturile. Ministerul de Externe, condus de adevăratul șef al diplomației române, președintele Iohannis, a eșuat lamentabil în demersurile de a-și convinge colegii europeni de doctrină politică. Încă un proiect ratat al liderului de la Cotroceni… Nici măcar primul. Situația actuală nu este una jenantă pentru România – care și-a facut “temele” și a diminuat drastic migrația ilegală spre inima continentului, securizând granițele, ci pentru Europa “unită” însăși. În ultima instanță, emigranții ajung în Austria prin Ungaria, o țară membru al spațiului Schengen, dar nu din România… Aceeași Europă, în care unii sunt buni doar pentru gestionarea la graniță a crizei refugiaților ucraineni, dar nu sunt buni și să stea la aceeași masă cu bogații și privilegiații continentului. Și să fie tratați cu egal respect și considerație”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *