Felix Stroe (PSD): „Românii n-au fost atacatori sau cotropitori, niciodată. Parada militară, o celebrare a eroilor care au căzut în luptă”

Fiecare neam, popor sau naţiune își are în istorie clipa de glorie, efemeră ca orice clipă, dar statornică în timp prin urmările ei. Pentru români, astrele istoriei s-au aliniat pe 1 Decembrie 1918, odată cu Marea Unire produsă, practic, de români, la Alba Iulia. La 104 ani de la momentul de glorie al națiunii, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a transmis faptul că românii „nu au avut revoluții „de catifea”, nici blitzkrieg-uri de o zi” și, prin urmare, parada militarănu este un exercițiu de fală, nici unul de intimidare”, ci unul de celebrare:

„De fiecare 1 Decembrie, zi națională, parcă vedem aceleași urări, aceleași mesaje, aceleași gesturi ceremoniale… Și uităm parcă adevărata semnificație a Marii Sărbători a românilor. Unii spun chiar că nu ar trebui organizate parade militare, cu atât mai puțin când avem un război adevărat, la granițe. Dar aproape nimic din ce s-a înfăptuit pentru țara noastră nu s-a pecetluit fără arma în mână. N-am avut revoluții „de catifea”, nici blitzkrieg-uri de o zi. Măcar de la războiul de Independență, până la Revoluția Română din ‘89, așa a fost. Parada militară de 1 Decembrie nu e un exercițiu de fală, nici unul de intimidare. Românii n-au fost atacatori sau cotropitori, niciodată. E doar un spectacol lucid, de păstrare a trezirii naționale. O celebrare a eroilor care au căzut în luptă, care și-a sacrificat propria existență pentru apărarea patriei. Armele din parade sunt un elogiu adus lor și o aducere aminte. Chiar și pentru dușmanii țării. La mulți ani, români, la mulți ani, România, indiferent cum vei alege să sărbătorești această zi sfântă nouă!”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *