USR Constanța SUSȚINE gratuitatea pe timp de noapte în parcările din Mamaia, dar îi… bate obrazul lui Chițac: „Pozează în salvator al situaţiei ridicole şi triste pe care el a creat-o”

Primăria Municipiului Constanța împreună cu Asociația „Bun-Simț și Atitudine Civică” au organizat vineri o conferință de presă cu prilejul lansării proiectului „Bun-Simț Turistic în stațiunea Mamaia”. Proiectul își propune să promoveze colectarea selectivă, prin derularea unor campanii de conștientizare a constănțenilor și turiștilor în vederea schimbării atitudinii față de mediu și adoptarea unui comportament eco-civic adecvat. Asta oficial, întrucât – neoficial – a fost momentul primarului Constanței, Vergil Chițac, ca să iasă din dezastrul pe care l-a creat: falimentarea stațiunii Mamaia. Astfel, a anunțat introducerea gratuității pe timp de noapte pentru parcarea în stațiune.

Dacă PSD respinge inițiativa, cei de la USR vor vota pentru, însă cu o serie de rezerve și… amendamente:

„Consilierii USR vor susţine suspendarea totală a plăţii parcărilor în staţiunea Mamaia în acest sezon estival, iar în şedinţa extraordinară anunţată de domnul primar Vergil Chiţac vom depune un amendament în acest sens. Dat fiind contextul actual şi având în vedere că, în general, preţurile au explodat, considerăm că este o măsură de bun-simţ, ancorată la realitatea economică a ţării, menită să vină şi în sprijinul turismului din Constanţa. Atât cât se mai poate. Domnul primar Chiţac a venit, de nicăieri, cu propunerea de gratuitate pe timp de noapte în Mamaia datorită presiunii mediatice şi după ce, bineînţeles, a aflat despre decizia asupra tarifelor de parcare de la Mangalia. Dacă ar fi urgentat punerea în consultare publică a regulamentului parcărilor în varianta finală, aşa cum a fost propus de consilierii USR şi PNL, acum cu siguranţă nu mai eram în situaţia de faţă. Nu a făcut-o, a preferat să ţină regulamentul la sertar, să declare în presă că tarifele exagerat de mari sunt „o cutumă europeană“, iar acum pozează în salvator al situaţiei ridicole şi triste pe care el însuşi a creat-o. Aşteptăm cu mare interes şedinţa extraordinară anunţată de domul primar”, au transmis USR-iștii constănțeni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.