PSD NU va vota proiectul lui Chițac de gratuitate la parcare în Mamaia, pe timpul nopții. Răsăuțeanu: „Taxarea trebuie ELIMINATĂ în TOATĂ stațiunea, TOT sezonul!”

Primăria Municipiului Constanța împreună cu Asociația „Bun-Simț și Atitudine Civică” au organizat vineri o conferință de presă cu prilejul lansării proiectului „Bun-Simț Turistic în stațiunea Mamaia”. Proiectul își propune să promoveze colectarea selectivă, prin derularea unor campanii de conștientizare a constănțenilor și turiștilor în vederea schimbării atitudinii față de mediu și adoptarea unui comportament eco-civic adecvat. Asta oficial, întrucât – neoficial – a fost momentul primarului Constanței, Vergil Chițac, ca să iasă din dezastrul pe care l-a creat: falimentarea stațiunii Mamaia. Astfel, a anunțat introducerea gratuității pe timp de noapte pentru parcarea în stațiune.

Stațiunea Mamaia trăiește cele mai grele vremuri din întreaga sa existență, fiind și aceasta vizată de Constanța Altfel a lui Chițac, adică falimentarea. Mai mult, joi, primarul – tot liberal – de la Mangalia, Cristian Radu, a anunțat că suspendă sistemul de taxare din cele șase stațiuni din sudul litoralului pe care le administrează, fiind instituită o singură taxă, de 15 lei, pe tot parcursul zilei. Lovitură politică.

Gratuitatea anunțată de primarul Chițac trebuie votată în ședință extraordinară a consiliului local municipal. În ciuda convingerii edilului că va trece, veștile proaste au venit aproape instant: liderul de grup al consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu, a anunțat că PSD… nu va vota proiectul, întrucât este o jumătate de proiect al PSD-iștilor, propus încă de acum două luni:

„Am atras atenția acum 2 luni că turiștii vor fi alungați din stațiunea Mamaia din cauza tarifelor exorbitante, ținând cont de contextul economic actual. Am avut dreptate! Puterea de cumpărare a scăzut semnificativ, iar administrația locală nu a facut nimic pentru a sprijini sectorul HORECA.

În acest sens, grupul consilierilor PSD a depus la începutul lunii mai proiectul de hotărâre privind modificarea regulamentului parcărilor. Nicio reacție din partea primarului. Nicio reacție din partea administratiei PNL-USR. Astăzi, la 2 luni de la depunerea proiectului PSD prin care am cerut scăderea de urgență a tarifelor și eliminarea plății parcării pe timp de noapte în stațiunea Mamaia și Constanța s-a trezit la realitate administrația Chițac. Bravo! Cu așa reacții și decizii întârziate, orașul Constanța va fi și el un oraș întârziat. Din păcate. Administrația Chițac propune o măsură mai mult amăgitoare și prea mult întârziată. Astfel de măsuri trebuiau luate din timp. Pentru cât a mai rămas din sezon, orice măsură e tardivă și fără efecte semnificative pentru operatorii economici din turism. Ne bucurăm că alți primari din sudul litoralului au înțeles și adoptă deja măsurile propuse prin proiectul depus de către PSD. Dacă vrem să mai salvăm ceva și să ajutăm, trebuie să desființăm taxa de parcare pe perioada sezonului în stațiunea Mamaia și să scădem semnificativ tarifele pentru parcare în municipiul Constanța”, a transmis Răsăuțeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “PSD NU va vota proiectul lui Chițac de gratuitate la parcare în Mamaia, pe timpul nopții. Răsăuțeanu: „Taxarea trebuie ELIMINATĂ în TOATĂ stațiunea, TOT sezonul!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.