Stroe (PSD) insistă la austriecii de la OMV, ca să le fie clar: „Legea offshore NU se negociază!”

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a spus lui Alfred Stern, șeful companiei cu capital majoritar austriac OMV, în cadrul discuției de luni de la Guvern, că nu poate nici măcar deschide discuția privind o modificare a Legii offshore atât timp cât conducerea politică austriacă blochează intrarea României în Schengen.

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, susține poziția luată de premierul Marcel Ciolacu și subliniază faptul că Legea offshore este non-negociabilă:

„Salut poziția corectă a primului ministru Ciolacu, care i-a transmis șefului OMV că legea offshore nu se va modifica și că nici nu poate fi vorba despre acest subiect, având în vedere că Austria se opune aderării României la Spațiul Schengen! De altfel, este și în interesul OMV și al celorlalte companii, ca Austria și cancelarul Nehammer să renunțe la veto-ul împotriva țării noastre. Statul român susţine cu toată determinarea acest proiect strategic, în care OMV Petrom este asociată cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce ţării noastre independenţa energetică. Dar este inadmisibil ca România să nu aibă drept de preempțiune pentru cumpărarea PROPRIULUI gaz și austriecii să-l poată vinde discreționar, pentru maximizarea profitului sau asigurarea propriilor rezerve!? “Vom continua să sprijinim proiectul Neptun Deep şi să mergem înainte pe baza actualei forme a legii offshore, aşa cum România va continua să-şi susţină argumentele privind aderarea la spaţiul Schengen inclusiv în instanţele europene, dacă Austria nu îşi schimbă poziţia”, a precizat premierul Ciolacu. O poziție fermă și cât se poate de necesară!”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *