Răsăuțeanu (PSD), despre externalizarea lucrărilor Confort Urban, dorită de Ovanesian: „Este extrem de GRAV faptul că avem proiecte întocmite fără a cunoaște regulile elementare din administrație!”

Joi a avut loc un desen animat în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța, zis și ședință extraordinară, în cadrul căreia s-a dezbătut, printre altele, proiectul privind „modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa”. Este practic vorba de un prim pas pentru externalizarea serviciilor prestate de Confort Urban în municipiul Constanța. Proiectul de suflet al city-managerului Felicia Ovanesian a fost respins, după îndelungi dezbateri. De altfel, pe parcursul dezbaterilor, Felicia Ovanesian a încercat să convingă pe toată lumea de faptul că nu vor fi niciodată contracte cu dedicație, utilizând o dramoletă din care reținem că se accidentează bătrânii în trotuare. Pe fondul dezbaterii, liderul de grup al consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu, ne-a precizat faptul că nu putea fi adoptat un astfel de proiect fără existența sau prezentarea unor studii de impact și, în esență, dacă sunt probleme la Confort Urban, există și alte soluții, cum ar fi finanțare, echipamente ș.a.m.d.:

„Nu trebuie să irosim banii publici! Trebuie să fim extrem de chibzuiți și atenți cum sunt gestionați banii constănțenilor. Este extrem de grav faptul că în consiliul local ajung în continuare proiecte care sunt întocmite fără a cunoaște regulile elementare din administrația publică locală.. Nu este prima oară când se introduc pe repede înainte (poate nu observă nimeni) proiecte nefundamentate serios și profesionist. Se pare că doi ani de experimente marca Chițac-USR-PNL pe spatele constănțenilor nu sunt îndeajuns. Vor să îngroape tot orașul în incompetență și rea-voință. Probabil se dorește și îngroparea societății municipiului Constanța – Confort Urban. Este inadmisibil așa ceva! Am solicitat  realizarea unui studiu de impact cu privire la problemele identificate în așa fel încât să eficientizăm cheltuirea banului public. Nu trebuie să irosim banii publici. Trebuie să fim extrem de chibzuiți și atenți cum sunt gestionați banii constănțenilor. Ce cheltuieli suplimentare presupun cele constatate și expuse prin Referatul de aprobare și Raportul de specialitate? Care sunt zonele din Constanța unde este nevoie de intervenție suplimentară? Despre ce sume de bani vorbim? La aceste întrebări încă așteptăm un răspuns. Confort Urban rulează un buget de 50 milioane lei/an. Ne dorim ca acest buget să rămână constant sau să crească? O eventuală externalizare a lucrărilor va afecta capacitatea și eficiența Confort Urban în mod categoric. Nu există nici o analiză, studiu de impact sau o notă de fundamentare din care să reiasă că nu se va afecta în mod negativ Confort Urban din cauza externalizării. Nu s-a prezentat nici o notă de constatare din care să reiasă capacitatea limitată a Confort Urban (obligație în contractul de delegare). Această practică de a subcontracta, externalize, a făcut obiectul multor rapoarte ale Curții de Conturi… Au recomandat ca aceste externalizări să nu se mai facă! Externalizarea poate să fie o măsură, dar justificată de niște studii de impact, astfel încât să nu afectăm eficiența Confort Urban. Dacă azi nu se face față, de ce nu venim cu soluții? De ce nu înzestrăm Confort urban cu echipamente, bani, cu tot ce le trebuie?”, a spus Răsăuțeanu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *