Lungoci (PSD), despre externalizarea lucrărilor Confort Urban din Constanța: „Să refuzi să lucrezi cu propria societate, care are tot ce îi trebuie, este pur și simplu PROSTIE!”

Astăzi a avut loc un desen animat în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța, zis și ședință extraordinară, în cadrul căreia s-a dezbătut, printre altele, proiectul privind „modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa”. Este practic vorba de un prim pas pentru externalizarea serviciilor prestate de Confort Urban în municipiul Constanța.

Proiectul de suflet al city-managerului Felicia Ovanesian a fost respins, după îndelungi dezbateri. De altfel, pe parcursul dezbaterilor, Felicia Ovanesian a încercat să convingă pe toată lumea de faptul că nu vor fi niciodată contracte cu dedicație, utilizând o dramoletă din care reținem că se accidentează bătrânii în trotuare. Pe fondul dezbaterii, deputatul social-democrat constănțean, Lucian Lungoci, fost director general al unei societăți cu profil similar de activitate – RAJDP, a subliniat faptul că proiectul nu înseamnă nimic altceva decât… închiderea Confort Urban:

Acesta este, nici mai mult nici mai puțin, decât calea spre închiderea Confort Urban. Societate comercială din subordinea Primăriei Constanța. Societate care prestează servicii de UTILITATE PUBLICĂ! Noțiune, pare-se stăină pentru actuala administrație locală. Concret, prin această hotărâre Confort Urban are mână liberă să subcontractreze lucrări sau servicii conexe. Și nu una ci…mai multe activități din sfera serviciului de administrare a domeniului public! Mai pe românește spus, te miri ce societate din te miri ce sfere de interese, va putea să efectueze lucrările societății comerciale CONFORT URBAN, finanțate din bugetul propriu al Consiliului Local al Municipiului Constanța. Asta în condițiile în care societatea din subordinea primărie are dotarea tehnică și personalul aferent. Și când, culmea, CONFORT URBAN nu a cerut acest lucru, din câte cunosc neexistând o hotărâre a Consiliul de Administrația în acest sens! În această situație, se ridică o întrebare de bun simț administrativ: ce interese are administrația Chițac să pună lacătul pe societatea de UTILITATE PUBLICĂ din subordinea și să efectueze lucrările de întreținere și reparații drumuri cu terți? Este evident că prin subcontractarea lucrărilor societatea va “mișca” din ce în ce mai puțin! Și când te gândești că, nu de puține ori, Constanța Altfel acuza fostele administrații locale tocmai pentru că lucrările de reparații din municipiu erau prestate cu societăți comerciale private… Ca să nu mai spunem și că administrația Chițac ar trebui să privească și să vadă niște evidențe care au bulversat constănțenii: atât pe Ștefan cel Mare, cât și pe bulevardul Lăpușneanu lucrările sunt efectiv vraiște și întârziate pentru că societățile private cu care primăria a încheiat contracte au ajuns în imposibilitatea de a le finaliza. Cu această realitate în față, să refuzi să lucrezi cu propria societate -care are tot ce îi trebuie- este pur și simplu prostie. Administrativă! Spun asta și pentru că Vergil Chițac nu a ținut cont de verificările Curții de Conturi. Cea care, în urma unor controale efectuate fie la Primăria Constanța, fie la Consiliul Județean Constanța, a stipulat foarte clar: lucrările care fac obiectul delegării de gestiune către societatea de UTILITATE PUBLICĂ nu pot fi subcontractate!”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.