Primarul Chițac a îngropat „securea războiului” cu „clanul Boroianu”: Un CADOU de aproape 40.000 de euro, pentru curse de raliuri

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a comis-o din nou. În luna noiembrie a acestui an, va avea loc evenimentul „4V Rally Raid România”. În acest context, Primăria Constanța a încheiat un contract de de finanțare nerambursabilă cu Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, organizatorul evenimentului și, potrivit contractului nr.193193 din 14.09.2022, Asociația va primi 188.230 lei cu TVA inclus, adică 39.000 de euro.

Valoarea totală a proiectului este 222.100 lei cu TVA inclus, din care beneficiarul va contribui cu 33.870 lei inclusiv TVA. Banii trebuiau plătiți în trei tranșe, numai că municipalitatea s-a lungit până în prezent cu nu mai puțin de… 11. Consiliul director al ONG-ului Club Sportiv 4V Motorsport este format din Mihaela Camelia Vlad – președinte; vicepreședinte Irina Badiu și secretar Radu-Ioan Tulban.

cerere

Mihaela Camelia Vlad mai este și președintele unui alt ONG abonat la bani publici, Asociația Obsidian, însă mai interesantă este prima dintre ele. Club Sportiv 4V Motorsport a avut ZERO contracte între octombrie 2021 și septembrie a.c., când au început să vină banii în conturi din partea Primăriei Constanța:

bilant

Mihaela Camelia Vlad este soția lui Jean Vlad, asociat cu fostul deputat liberal – între timp eliminat din politică tocmai de colegii lui pentru bună purtare – Robert Boroianu. Cei doi au instrumentat marea țeapă produsă celebrului brand Coyote Ugly, printr-o franciză prin care doar au fost încasați banii, iar afacerea – fizic – nu a existat niciodată. Tot Jean Vlad și Robert Boroianu au mai fost asociați și la Genessis Steak House, au fost separați doar când Vlad a administrat restaurantul Hacienda del Sol, însă, cu toate acestea, și astăzi cei doi se au… ca frații.

În ciuda dispariției sale din politică, Boroianu a avut tentative de a pătrunde indirect în Primăria Constanța, după ani de zile în care a fost la cuțite cu actualul primar, Vergil Chițac. A fost un scandal de proporții în iunie 2021, când Liliana Adam, ani de zile consilier juridic la Gepeto Impex – administrat de Boroianu, a fost introdusă cu de-la-sine-putere de city-managerul Felicia Ovanesian în funcția de secretar al municipiului, TOMIS NEWS relatând atunci în exclusivitate. Primarul Chițac, când a aflat, a schimbat-o pe Adam cu Mirabela Viorela Călin, secretar al municipiului și astăzi și intens contestată de USR din cauza… incompetenței acesteia.

Anii au trecut și primarul Chițac a uitat de vechiul război și, în semn de armistițiu, așa cum se procedează la cazarmă, a oferit trupei Boroianu un cadou: 39.000 de euro unui eveniment de inutiliate colosală pentru municipiul Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *