Începe „cursa” pentru viitorul city-manager al Constanței. Stere Hira REFUZĂ funcția: „Categoric NU!”

City managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, a demisionat miercuri din această funcție. Demersul lui Ovanesian a fost „a fost o decizie personală” și nu i-ar fi fost solicitată de primarul Vergil Chițac. Felicia Ovanesian, foarte apropiată de primarul Chițac, a intrat în dizgrația edilului în ultima vreme. Lui Ovanesian i s-au retras recent atribuțiile pe urbanism, aspect care s-ar fi clarificat în viitoarea organigramă a Primăriei, unde fostul city-manager nu ar mai fi avut nici un fel de influență în cadrul instituției. De asemenea, tăierile de ieri a pomilor de pe bd. Ferdinand este tot opera lui Felicia Ovanesian, eveniment care a pus din nou Primăria Constanța într-o situație negativă.

Pomii de pe Ferdinand, un accident de muncă în Piața Ovidiu soldat cu un deces și un sondaj al PNL în care primarul Vergil Chițac se prezintă extrem de prost, cu doar puțin peste 6% intenție de vot, toate acestea trei au dus la un scandal de proporții chiar în biroul edilului în ziua demisiei lui Ovanesian. În scrisoarea de demisie, Ovanesian a reproșat o mulțime de aspecte primarului, în special în ceea ce privește zona de urbanism. Odată cu plecarea fostului city-manager, viața merge înainte în Primăria Constanța și în oraș se vehiculează o serie de variante pentru această funcție. De la organizarea unui concurs, până la numiri directe, aici fiind vorba de Stere Hira, directorul Confort Urban și fost șef al Administrației Fondului Imobiliar – de asemenea apropiat al lui Chițac și variantă discutată întrucât ar fi capabil să pună pe făgașul drept lucrările edilitare din oraș dată fiind pregătirea acestuia, dar și alți apropiați precum Alin Vintilă sau Doru Iordache sau chiar din zona minorităților, precum Casimceali Ateș. De asemenea, nici Horia Constantinescu de la ANPC nu este exclus din discuții.

Varianta cea mai dezbătută, Stere Hira, cade însă din start, așa cum ne-a confirmat directorul Confort Urban:

„Pe mine nu mă interesează această poziție! Categoric nu! Dacă se organizează sau dacă va fi o numire este atributul exclusiv al domnului primar”, a spus Stere Hira, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Începe „cursa” pentru viitorul city-manager al Constanței. Stere Hira REFUZĂ funcția: „Categoric NU!”

  • vineri, 24 martie 2023 la 13:48
    Legătură permanentă

    Selectarea unui city manager este un proces important pentru un oraș și ar trebui să se țină cont de opiniile și prioritățile locuitorilor, precum și de experiența și abilitățile candidaților. Este important ca procesul să fie transparent și să evite numirile politice și nepotismul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *