Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la NATO în regim accelerat – VIDEO

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunță că țara sa depune astăzi cerere de aderare la NATO în regim accelerat. Este prima apariție publică a lui Zelenski după ceremonia în cadrul căreia Putin a semnat tratatele de aderare la Federația Rusă a regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson:

De facto, am ajuns deja în NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Acestea sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm reciproc și ne protejăm reciproc. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina depune o cerere pentru a o face de jure. Într-un proces care este în concordanță cu valoarea noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Într-o manieră accelerată. Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina este pregătită pentru discuții cu Moscova, dar nu cu Vladimir Putin, ci cu un alt președinte rus.

„Suntem pregătiți pentru dialog cu Rusia, dar cu un președinte rus diferit”, a declarat Zelenski vineri într-un mesaj video postat pe canalul său Telegram, în care a anunțat și depunerea unei cereri de aderare la NATO în regim accelerat.

Zelenski susține că Ucraina a dorit întotdeauna să negocieze „în termeni corecți, egali și echitabili”, dar, spune el, atâta timp cât Vladimir Putin este în funcție ca președinte al Rusiei, „acest lucru este imposibil”.

În perioada 23-27 septembrie, „republicile populare” Donețk și Luhansk, precum și regiunile Zaporojie și Herson au organizat un referendum pentru a deveni parte a Rusiei. Vineri, președintele rus Vladimir Putin și șefii celor patru regiuni ucrainene au semnat acorduri privind aderarea acestor regiuni la Rusia.

Reacția Rusiei

Declarația lui Volodimir Zelenski cu privire la cererea Kievului de aderare accelerată la NATO sună ca o invitație directă pentru alianță de a intra într-un conflict militar cu Rusia, a declarat vineri șeful comisiei pentru afaceri internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki. Anterior, Zelenski a declarat că Ucraina a depus o cerere de aderare la NATO în regim accelerat. El a mai spus că Ucraina nu va purta nicio negociere cu Rusia cât timp Vladimir Putin este președinte.

Declarația lui Zelenski despre cererea rapidă a Ucrainei de aderare la NATO sună ca o invitație adresată Alianței de a intra într-un conflict militar direct cu Rusia. Adică, să intre în confruntare cu principalele puteri nucleare”, a declarat Sluțki pe canalul său de Telegram, potrivit agenției ruse Ria Novosti.

Parlamentarul a mai menționat că Zelenski „a refuzat în zadar să nu asculte discursul președintelui rus Vladimir Putin”, deoarece singura cale acum pentru Kiev este să depună armele și să revină la masa negocierilor, iar atunci „fluxul de victime ale regimului de la Kiev” va fi oprit.

Și stăpânii occidentali ai Kievului ar trebui să cântărească și ei lucrurile. Sper că înțeleg unde pot duce “dorințele” marionetelor lor de la Kiev în situația de astăzi. Noi i-am avertizat, Rusia nu blufează”, a mai declarat deputatul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *