Putin a semnat ANEXAREA provinciilor Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Războiul din Ucraina merge mai departe! VIDEO

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat anexarea celor patru provincii ucrainene. Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, un aliat-cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat vineri, în plen, cererile de anexare a patru teritorii ucrainene, un pas tehnic în procesul anexării, în timp ce convoaie de autobuze de îndreptau către Piaţa Roşie, înainte de ceremonia de semnare a anexării.

Vladimir Putin s-a adresat rușilor și cetățenilor celor patru provincii:

Astăzi, semnăm decretele pentru a acceptat Luhanks, Donețk, Zaporojie și Herson. Sunt convins că Adunarea Federală va sprijini aderarea acestor regiuni, fiindcă aceasta este dorința a milioane de oameni și acesta e dreptul lor, care e cuprins în principiile ONU de autodeterminare. Oamenii care nu au fost de acord în 2014, care și-au dat viața pentru a-și păstra viața și obiceiurile sunt victime ale atacurilor teroriste organizate de acest regim și sunt eroi ai Rusiei”, a spus Putin, care a cerut și un moment de reculegere în onoarea lor.

Nu există nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care potrivit limbii lor vor să fie parte din Rusia și care au locuit în aceeași țară. Mulți ani oamenii din Donbas au fost supuși unui genocid, în Herson au încercat să îi captiveze. Regimul de la Kiev a introdus o pedeapsă cu moartea. Facem un apel la regimul de la Kiev să renunțe la orice operațiune militară și să se întoarcă la masa negocierilor. Oamenii din Lugansk, Zaporojie, Herson și Donețk au luat deja o decizie. Autoritățile de la Kiev trebuie să respecte decizia oamenilor. Ne vom proteja cetățenii. Vom crește securitatea, vom face investiții și vom face totul pentru oamenii din aceste regiuni, ca să simtă sprijinul din partea țării- mamă. Mă adresez celor care luptă în război. În 1991 Occidentul a crezut că Rusia nu își va mai reveni, iar Vestul nu încetează din a ne lovi. Au sperat mereu să spargă statul nostru în state mai mici. Cei din Vest sunt pregătiți să impună acest sistem hegemonial și au această motivație crudă care îi face să fie foarte agresivi și să submineze procesele internaționale. E extrem de important pentru ei ca toate statele să își cedeze suveranitatea în fața SUA„, a acuzat Putin.

Rusia îşi continuă „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective rămân neschimbate, deoarece Kievul nu vrea negocieri, anunţă Kremlinul vineri, ziua anexării prevăzute de Moscova a patru regiuni ucrainene, relatează Tass. ”În condiţiile în care partea ucraineană a anunţat în mod repetat că nu vrea nicio negociere, operaţiunea militară specială continuă”, anunţă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Kievul a abandonat negocierile cu Moscova, însă cerinţele Rusiei şi obiectivele „operaţiunii speciale” rămân neschimbate, anunţă Peskov.

Kremlinul a anunţat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei înseşi, transmite Reuters. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai transmis reporterilor că Rusia va încorpora „de jure” în propriul teritoriu porţiuni din Ucraina care nu se află sub controlul forţelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei.

Vladimir Putin a semnat vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie după ce separatiştii proruşi din aceste regiuni au organizat aşa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au avertizat la rândul lor că „referendumurile” au încălcat dreptul internaţional, au fost organizate sub coerciţie şi nu sunt reprezentative. Invazia declanșată de Putin în Ucraina la 24 februarie a fost numită operațiune specială iar termenul de război a fost interzis în Rusia. Luptele din zonele anexate de Rusia ar furniza pretextul ideal pentru Kremlin de a declara oficial război Ucrainei, având astfel posibilitatea de a arunca în luptă forțe cu mult mai mari. Administraţia de la Moscova a anunţat, vineri, că nu a stabilit încă dacă va anexa în totalitate regiunile ucrainene Herson şi Zaporojie sau doar zonele aflate deja sub ocupaţie rusă, în contextul în care preşedintele Vladimir Putin a semnat anexarea formală a patru regiuni.

Urmează să clarificăm dacă Rusia va anexa în totalitate regiunile ucrainene Herson şi Zaporijie”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Vladimir Putin a recunoscut joi seară independenţa regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie, iar vineri s-au semnat decretele de anexare a acestor regiuni şi a regiunilor Doneţk şi Lugansk. Ceremonia de semnare a documentelor de anexare este programată la Kremlin la ora 15.00 (15.00, ora României). După finalizarea procedurii de incorporare a acestor teritorii, prin votul Parlamentului, Moscova probabil va ameninţa cu o ripostă cu armament strategic în cazul oricărui atac asupra a ceea ce va considera teritoriul rus.

putin lideri donbas

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi Grupul G7 au condamnat vehement invazia militară rusă în Ucraina şi au impus sancţiuni masive împotriva Rusiei. Naţiunile Unite cer respectarea integrităţii teritoriale a Ucrainei. Occidentul nu a recunoscut anexarea Crimeei de către Rusia, produsă în 2014, şi a semnalat că nu va recunoaşte nici eventuala anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri, că nu va recunoaşte niciodată „tentativele ilegale şi nelegitime” ale Rusiei de a anexa regiuni din Ucraina, iar Uniunea Europeană pregăteşte o nouă serie de sancţiuni. Ucraina a anunţat că va continua acţiunile pentru eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

Putin a notificat Duma de Stat cu privire la propunerile autoproclamatelor republici populare

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a afirmat că președintele rus Vladimir Putin a notificat Duma de Stat cu privire la propunerile autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk, regiunilor Zaporijjia și Herson de a le accepta în componenţa Federației Ruse. El a făcut acest anunţ pe canalul de Telegram al Dumei de Stat. „Președintele Federației Ruse a notificat Duma de Stat cu privire la propunerile autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk, regiunii Zaporijjia și regiunii Herson de a le accepta în componenţa Federației Ruse ca noi subiecte federale”, a adăugat Volodin. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, le-a declarat reporterilor că liderii autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk, regiunilor Herson și Zaporijjia vor lua parte la semnarea a patru acorduri privind admiterea de noi subiecți federali în componenţa Federației Ruse.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, mai întâi este așteptat un discurs destul de voluminos al șefului statului rus, iar apoi o ceremonie de semnare a documentelor. Vladimir Putin a semnat deja decretele prin care recunoaște regiunile Zaporijjia și Herson ca fiind teritorii independente. Pe 30 septembrie, la ora 15:00 (ora Moscovei), președintele Rusiei va semna acordurile privind intrarea a patru noi teritorii în componenţa Federației Ruse.

Reacția Moscovei, după ce șeful ONU a condamnat decizia lui Putin de anexare a regiunilor ucrainene

Rusia a răspuns joi criticilor secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cu privire la anexarea la Rusia a patru regiuni ucrainene ocupate – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, informează Rador. Moscova a declarat că Antonio Guterres nu are dreptul să facă declaraţii politice în numele Organizaţiei Naţiunilor Unite ca întreg. Anterior, Antonio Guterres, a declarat: „Orice decizie de a proceda la anexarea regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie nu are nicio valoare legală şi merită să fie condamnată. O asemenea decizie nu este în acord cu cadrul legal internaţional, este împotriva a tot ceea ce reprezintă şi trebuie să susţină comunitatea internaţională. Este o escaladare periculoasă care nu are loc într-o lume modernă şi nu trebuie acceptată”.

Ucraina face „planuri suplimentare pentru eliberare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întânit, vineri, cu şefii armatei, pentru a discuta despre „planuri suplimentare pentru eliberarea” teritoriului ucrainean ocupat de Rusia. Zelenski a precizat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că a discutat cu şefii armatei despre livrările de arme pentru forţele armate ale ţării, în „zonele cele mai fierbinţi” precum şi despre posibilele planuri ale Rusiei „în viitorul apropiat”, ca urmare a invadării Ucrainei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *