Zelenski, supărat pe… Israel: „Sunt șocat să văd că ei nu ne-au dat NIMIC! ZERO! Dar am informații că ei dau armament în alte țări!”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că este șocat de lipsa ajutorului din partea Israelului pentru Ucraina de la începutul invaziei ruse la scară largă. „Sunt șocat. Nu înțeleg. Israelul nu ne-a dat nimic, nimic, zero… Eu înțeleg că ei (israelienii, n.r.) trebuie să își apere propriul pământ, dar am primit informații că Israelul își exportă armele în alte țări” – a subliniat șeful statului, într-un interviu pentru cotidianul „Ouest-France”, relatează Rador. Zelenski a adăugat că au existat discuții cu conducerea Israelului, însă acest lucru nu a ajutat Ucraina. „De ce nu ne-ar da apărare antiaeriană?” – a remarcat preşedintele Ucrainei. Zelenski a subliniat că nu dă vina pe liderii țării, ci pur și simplu face o constatare.

În interviul pentru „Ouest-France”, președintele Zelenski a vorbit și despre influența Rusiei asupra Israelului. „Se poate observa influența Rusiei asupra Israelului. Eu văd Israelul ca un stat independent” – a adăugat liderul ucrainean. Totodată, Zelenski şi-a exprimat convingerea că societatea civilă din Israel susține Ucraina.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *