Vizați de „stârpire”, PSD-iștii au luat foc pe Chițac, primarul cu „apucături hitleriste”: „Accidentul electoral regretat de constănțeni mai rămâne să dea aviz pentru LAGĂRE!”

Este scandal politic de proporții după eșecul din Consiliul Local Municipal Constanța de ieri, cu privire la votul pentru noua taxare a parcărilor în stațiunea Mamaia. Primarul Vergil Chițac a lipsit de la ședință și, timp de mai bine de două ore, a fost un circ total. În final, proiectul a fost… respins. La scurt timp după deznodământul din CLM, primarul Chițac a ieșit furibund pe rețelele sociale, cu ideea de stârpire a social-democraților:

„ADMINISTRAȚIE LOCALĂ CU LOLEK ȘI BOLEK: GARGARA IEFTINĂ REVINE ÎN FORȚĂ LA CONSTANȚA! Ce vă voi descrie mai jos nu sunt desene animate, deși mi-aș fi dorit. Astăzi, consilierii locali PSD au respins propunerea de eliminare a plății parcării pe timp de noapte în Constanța și Mamaia. Lucrurile au stat în felul următor:

1) Am propus CL eliminarea obligativității plății parcării în Constanța și Mamaia, între orele 22:00 și 08:00, până la 15 septembrie;

2) Printr-un amendament, consilierii PNL au dorit prelungirea termenului până la 31 decembrie, iar propunerea a fost votată;

3) La rândul lor, consilierii PSD au făcut un alt amendament, prin care doreau modificarea orelor de la 22:00-08:00 la 20:00-08:00, cu efecte tot până la 31 decembrie. USR a votat această propunere (!?);

4) În cele din urmă, în urma consultărilor, a rămas în picioare propunerea PSD, care a fost supusă votului, dar…

5) Surpriză! La votul final al amendamentului, consilierii PSD nu și-au mai votat propria propunere (!!!), iar totul a picat.

Astăzi, consilierii locali PSD au sfidat și logica, și bunul-simț. Au sfidat Constanța și v-au sfidat pe dumneavoastră. Au venit deciși să îngroape o inițiativă, nimic mai mult, nimic în folosul comunității. Așa înțeleg domniile lor că se face administrație: printr-un concurs ieftin de populism, presărat cu numere de circ și gaguri pentru mulțimi. Dar nu-i nimic. Țin să-i anunț că nu voi lua parte la acrobațiile lor ieftine. Aceste ultime zbateri nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut și va face Constanței mult bine. Epoca lor s-a stins. Vă mulțumesc. P.S. Mâine voi repune pe ordinea de zi a ședinței CL propunerea de eliminare a plății parcării în Constanța și Mamaia pe timp de noapte!”, a transmis primarul Chițac.

PSD-iștii constănțeni nu au fost foarte entuziasmați de ieșirea militărească a edilului constănțean și, deputatul Marius Horia Țuțuianu, l-a comparat pe Chițac cu un bolșevic, cu modul de gândire al celor care au ocupat România după 23 august 1944 cu tancurile și au adus comunismul:

Cine nu este cu noi este împotriva noastră și trebuie stârpit ! Acesta a fost modul de gândire al sovieticilor care au adus, cu tancurile, comunismul în România. Ce a urmat știm cu toții și nu am crezut că, dincolo de cărțile de istorie sau cele de beletristică despre acea perioadă, voi mai avea de a face cu acest gen de atitudine. Recunosc, m-am înșelat! Personaje cu astfel de gândire mai există printre noi, un “demn” reprezentant fiind primarul PNL al Constanței, individ pentru care “stârpirea cuibului de pesediști” a devenit mod de viață politică! Și asta pentru că ai PSD-ului consilieri municipali și-au permis să nu se alinieze în frontul contraamiralului Vergil Chițac. Ajuns primar printr-un accident electoral regretat de toți constănțenii, sătui până peste cap de brambureala, lipsa de profesionalism și aberațiile din Primăria Constanța, de când la conducerea ei se află Chițac, acest căpitan Val Vârtej, comunist până-n măduva oaselor politice, a confundat primăria cu a lui corabie – aferentă gradului- și crede că cei care nu acționează ca el îi sunt dușmani, iar pe cale de consecință trebuie trimiși la galere. Până la epuizare, până la stârpire! Acest comandant de cursă…scurtă, hrănit la popotă și îmbracat – de la cămașă la budigăi- de Armată, crede că primăria este o cazarmă comunistă în care poate să pună pe oricine să spele WC-urile cu periuța de dinți. Până la epuizare, până la stârpire! Și, mai grav, consideră că reprezentanții PSD plus votanții acestui partid îi sunt dușmani de moarte politică și, nici mai mult nici mai puțin, trebuie stârpiți prin spânzurare de catargul barcazului PNL -ist! Domnule primar, trebuie să te anunț că îți va fi imposibil să faci aceste lucruri! Noi reprezentanții PSD, dar și alegătorii care ne votează, suntem din ce în ce mai mulți și nu ai cum să ne elimini. Dacă nu mă crezi, uite-te în sondaje! în oricare, chiar și în cele comandate de PNL… Cât privește stârpirea, singurul care va ajunge la acest stadiu va fi Vergil Chițac. Cel care, după alegerile din 2024, va ajunge acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei politice!”, a transmis deputatul Chițac.

Totodată, organizația municipală a PSD a mers mai… departe, sugerând faptul că primarul are apucături hitleriste și este capabil să dea aviz pentru lagăre:

„Ce s-a întâmplat, ieri, la ședința extraordinară a Consiliului Local Muncipal, dar și după terminarea acesteia, la stadiul declarațiilor și a postărilor, depășește orice limită a bunului simț politic și administrativ. Regulamentul parcărilor a fost emanat de city – managerul municipiului, aprobat cu entuziasm de primar și adoptat prin vot, cu efervescență, de PNL și USR. Se întâmpla acum un an, iar PSD a atras atenția asupra efectelor negative care se vor resimți de la momentul intrării în vigoare a regulamentului. Cel pe care consilierii social-democrați nu l-au votat, invocând tarifele exagerate. În urmă cu două luni, atunci când era evident că situația socio-economică va fi din ce în ce mai grea, iar menținerea tarifelor de parcare va alunga turiștii, consilierii PSD au înaintat un proiect pentru remedierea aberațiilor votate de peneliști și useriști în urmă cu un an. Social democrații au propus printre altele:
–       Tarif Zona 0- 2 lei/ora inclusiv TVA;
–       Tarif Zona 1- 1,5 lei/oră inclusiv TVA;
–       DESFIINȚARE Zona 2;
–       PARCARE GRATUITĂ în intervalul orar 20:00 – 08:00 în municipiul Constanța și stațiunea MAMAIA.

Cu autosuficiența-i recunoscută și aroganța admnistrativă devenită de notorietate, primarul Vergil Chițac nici măcar nu a avut decența să îl introducă pe ordinea de zi a vreunei ședințe de CLM. Cu ipocrizie și maxim populism, USR – aflată acum în jenanta poziție de partid care se revendică în Opoziție, dar se află la Putere având viceprimar precum și alte avantaje – și-a continuat campania de imagine. Cu pauzele aferente momentelor în care a plagiat amendamentele PSD. Ieri, consilierii social democrați au propus suspendarea totală a plății parcării în Constanța și stațiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum și suspendarea obligației de plată a parcării în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 20.00 – 08.00, până la data de 31 decembrie 2022. Simplu și la obiect. Așa cum a fost și votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL și USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat și l-au întețit. Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmații sub demnitatea funcției de primar al unui municipiu reședință de județ! Domnule primar, social democrații din Organizația Municipală PSD Constanța vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la ,,stârpirea cuibului pesedist”. Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanței în care am înțeles că vă aflați. Nu vrem să credem că îmbrățișați doctrina hitleristă, conform căreia oricine nu era de rasă pură trebuia exterminat! Stârpit! Mai rămâne să dați aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i  deportați pe toți cei care nu sunt de acord  cu dumneavostră. Îl puteți edifica, eventual,   pe locul în care promiteți, de vreo doi ani, că veți face un parc pentru constănțeni. Domnule primar, dacă ambițiile dumneavoastră politico – administrative se reduc la acest aspect, este evident de ce Constanța arată în acest fel! În ,,Altfel” nu va arăta niciodată, în condițiile în care tot ce vă interesează este să stârpiți pesediștii. La final, cu respectul cuvenit funcției la înălțimea căreia, din nefericire, nu vă ridicați, suntem curioși cum îi veți stârpi pe cei 9 consilieri PNL care au votat, ieri, în ,,cuibul” nostru. Nu putem să încheiem, totuși, fără să vă anunțăm că grupul consilierilor PSD solicită, din nou, primarului și echipei sale să facă publice datele privind încasarea sumelor din plata parcărilor în ultimul an. Câți bani s-au încasat, ce s-a făcut cu ei și ce au de gând să facă, în continuare, cu aceste sume?”, au transmis PSD-iștii constănțeni.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.