VIDEO A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Putin ATACĂ Ucraina din TOATE părțile! Zelenski a ordonat trupelor ucrainene să producă PIERDERI MAXIME forțelor ruse

Președintele Rusiei Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arată că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”. Rusia a invadat Ucraina.

Vladimir Putin, declarații:

„URSS a făcut eforturi enorme să evite războiul. Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva. Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe. Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare. Nu trebuie să uite nimeni că în cazul unui atac direct la adresa noastră, agresorul va fi distrus și doborât. Acum, cu extinderea NATO în est, situația pentru țara noastă este periculoasă. Mai mult, NATO vor să se extindă și mai mult. Nu ne mai putem doar uita la ce se întâmplă. Extinderea infrastructurii spre est și acapararea militară a Ucrainei… Politica SUA este reținerea Rusiei, pentru noi este o întrebare legată de viață și moarte. Este linia roșie despre care am vorbit. Au trecut linia roșie. Am luat decizia pentru o operaţiune militară. (…) Acțiunile noastre sunt autoapărare la amenințările la adresa noastră. Trebuie să mă adresez către militarii ucraineni. Dragi tovarăși, Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum să ascultați ordinele Kievului. Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă. Toți cei care vor face asta vor fi lăsați să plece. Câteva cuvinte pentru cei care vor fi seduși să se implice. Trebuie să știți că răspunsul Rusiei va fi imediat. Și va duce la asemenea consecințe cu care nu v-ați mai confruntat. Sper că am fost auzit. Dragi ruși, națiunea se ține pe cultură, experiență și capacitatea de a aduna toate forțele pentru a merge înainte. Noi știm că adevărata putere este în adevăr, care este de partea noastră. Sunt convins ca ofițerii ruși își vor îndeplini cu dăruire datoria. Știu că lumea economică și politică este de partea noastră. Asta înseamnă că obiectivele propuse vor fi atinse. Cred în susținerea dumneavoastră. În puterea pe care ne-o dă dragostea pentru patrie!”

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat joi că forțele sale contracarează ofensiva rusă „cu demnitate” și provoacă pierderi trupelor Moscovei, potrivit CNN.

Forțele Naționale de Apărare, care folosesc dreptul la autoapărare conform articolului 51 din Carta Națiunilor Unite, contracarează cu demnitate încercările inamicului de a trece frontiera de stat”, a spus Ministerul într-un comunicat distribuit pe Whatsapp. „Situația este sub control. Trupele ruse suferă pierderi.” Ministerul a mai spus că „nu au existat pierderi în rândul apărătorilor Ucrainei”.

Potrivit CNN, informațiile nu a putut fi verificate în mod independent pentru niciuna dintre afirmații.

razboi ucraina2

Imagini de coșmar din Ucraina: oamenii încearcă să fugă din calea războiului

Tema locuitorilor oraşelor bombardate din Ucraina este întemeiată: cel puţin opt persoane au fost ucise şi nouă au fost rănite de bombardamentele ruseşti, a declarat un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, potrivit Reuters. Imaginile video indică faptul că rachetele ruseşti au lovit centrele populaţiei din marile oraşe ucrainene, în ciuda afirmaţiilor armatei ruse că vizează doar infrastructura militară. Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit. În Mariupol, şapte clădiri rezidenţiale au luat foc, un obuz a lovit aerodromul Kramatorsk.

În Luţk, postul pompierilor a fost avariat, nimeni nu a fost rănit. În urma bombardării aerodromului, o persoană a fost rănită. La Poltava a fost semnalat un „raid aerian”. Incendiu în depozitele militare din sat. Raduşinţi (regiunea Poltava). La Hmelniţki, un obuz a lovit pista unui aerodrom militar. În Nijin, şase oameni s-au trezit sub dărâmăturile de pe aerodrom, se lucrează pentru eliberarea lor. O unitate militară din Kamenka Buzskaia, din regiunea Liov, a fost bombardată. La Ivniţa, în regiunea Jitomir, un obuz a lovit un complex militar. În Ivano-Frankivsk, un obuz a lovit o unitate militară.

Rusia a decretat starea de alertă în Crimeea şi Kursk

Rusia a dispus decretarea stării de alertă în regiunea Crimeea, anexată de la Ucraina în mod ilegal în 2014, şi în regiunea Kursk, situată la frontiera cu Ucraina, în contextul intervenţiei militare ruse şi al confruntărilor cu armata ucraineană.

Starea de alertă a fost decretată în Crimeea”, a declarat un oficial regional, citat de agenţia RIA Novosti. Potrivit cotidianului Le Figaro, numeroase vehicule blindate au pătruns joi dimineaţă din Crimeea în sudul Ucrainei, prin punctul vamal Kalanciak. De asemenea, Rusia a decretat starea de alertă în regiunea Kursk, care se învecinează cu nord-estul Ucrainei. Rusia a dispus şi închiderea navigaţiei în Marea Azov, situată în nordul Mării Negre.

Sute de parașutiști ruși deasupra celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina

Rusia a atacat Ucraina joi dimineață. Atacul nu s-a limitat la regiunile separatiste din estul țării, ci s-au extins pe majoritatea teritoriului. În jurul orei locale 8, sute de parașutiști ruși au fost filmați deasupra orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina. Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus, afirmă surse locale citate de postul de televiziune american CNN.

Explozii puternice au fost auzite joi dimineaţă la Kiev, la Odessa, în sud, la Harkov, la frontiera rusă, şi în estul Ucrainei după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de declanşare a unei operaţiuni militare împotriva acestei ţări.

Comandatul Forțelor Armate ale Ucrainei a cerut militarilor ucraineni să producă „daune maxime invadatorilor”.

Primii morți în bombardamente ale Rusiei în Ucraina

Şapte persoane au fost ucise joi, în bombardamente ale Rusiei în Ucraina, anunţă poliţia ucraineană, relatează BBC News. Potrivit unor oficiali, şase persoane au fost ucise, iar una rănită, într-un atac vizând o unitate militară la Podilsk, lângă Odesa. Alte 19 persoane au fost date dispărute. O persoană a fost ucisă la Mariupol, potrivit surselor citate.

Crește bilanțul victimelor în Ucraina, în urma atacurilor lansate de Rusia. Potrivit presei ucrainene, un copil a murit după ce o rachetă a lovit o casă în orașul Chihuiiv, în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei. Anterior, autorităţile ucrainene au anunţat moartea a cel puţin opt persoane şi au raportat explozii în şapte oraşe mari, inclusiv în capitala Kiev, de la începerea intervenţiei militare ruse.  O rachetă a lovit și un bloc de locuințe, provocând moartea unei persoane. Au fost raportate atacuri care au generat explozii în Kiev, Mariupol, Harkiv, Odesa, Dnipro, Kramatorsk şi Ivano Frankivsk, au declarat surse locale citate de BBC News.

Coloane de tancuri au pătruns în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, dar şi în sudul Ucrainei, dinspre Crimeea, şi în nord, dinspre Belarus. Bilanţul preliminar al victimelor este de cel puţin opt morţi, dar un oficial din cadrul Ministerului de Interne de la Kiev a avertizat că, probabil, bilanţul este de sute de morţi, în rândul membrilor armatei ucrainene.

Inamicul a lansat atacuri intense de artilerie asupra unităţilor noastre din estul ţării, precum şi asupra centrelor de comandă şi control şi a aeroporturilor militare din alte regiuni ale ţării”, a declarat Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, citat de agenţia Ukrinform.

Ministerul rus al Apărării susţine, potrivit agenţiei RIA Novosti, că armata rusă atacă doar „infrastructură militară”, nu zone rezidenţiale, dar informaţia nu poate fi confirmată din surse independente.

Traficul rutier este aglomerat la ieşirile din oraşul Kiev, în condiţiile în care zeci de mii de oameni încearcă să fugă din capitala Ucrainei de teama venirii trupelor ruse.

Rușii atacă Ucraina și din Transnistria – Bilanțul Ministerului de Interne ucrainean

Anton Gerashchenko, consilierul ministrului afacerilor interne din Ucraina prezintă un bilanț al daunelor provocate de ruși în Ucraina, în urma atacului declanțat joi dimineață. Acesta susține că rușii au atacat Ucraina inclusiv cu avioane care au decolat din regiunea Transnistria din Republica Moldova.

„Rezumat Informațional Oficial prin Poliția Națională: Sunt primele victime ale agresiunii ruse. Explozii în regiunea Volyn Luțk informații. La Odesa, explozie la aeroport. Zaporojie, explozie la aeroport. În regiunea Lviv, satul Batyatychi se aud explozii. Regiunea Poltava, orașul Myrhorod, explozia a două rachete. Regiunea Kherson (Kalanchak) bombardarea polițiștilor de frontieră. Regiunea Kirovohrad, oraș Znamyanka, bombardare. Regiunea Lviv, orașul Brody, trei explozii pe două ore. Aeroportul din regiunea Cernihiv a fost lovit, nu sunt victime. Regiunea Herson, Azov Genichesk merge echipament militar al Federației Ruse (numărul este necunoscut). Se îndreaptă spre Melitopol. Regiunea Vinnytsia NP Bohoniki bombardare. Khmelnytsky Starokostiantyniv bombardarea unui aeroport militar. Regiunea Odesa, Podolsk, două avioane au zburat din Transnistria, bombardând. Regiunea Zhytomyr, un avion a fost distrus. Regiunea Vinnytsia, orașul Tulchyn și orașul Teplyk, explozii. Regiunea I-Frankivsk, bombardamente. Regiunea Donețk Mariupol au fost răniți un copil și trei civili. Bombardamente în Harkiv (unitate antiaeriană). Zaporozhye la margine, bombardamente. Regiunea Kiev (districtele Vasylkiv, Boryspil, Brovary, Polissya) informații despre explozii. Regiunea Lviv, satul Novyi Kalyniv, atacate bazele de combustibil și lubrifianți. Regiunea Kiev sat Revne bombardare. Regiunea Kherson, orașul Chongar, bombardare. Brovarsky, oraș militar № 161, în timpul atacului aerian, clădirea a ars și clădirea de 4 etaje a fost parțial avariată la etajele 3 și 4, armata evacuează, SES lucrează și o ambulanță conform informațiilor preliminare în plus.”

Liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk: „Mişcarea de eliberare se va încheia destul de repede”

Mişcarea de eliberare se va încheia destul de repede„, a declarat joi liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, la câteva ore după ce Rusia a lansat o invazie asupra Ucrainei cu scopul de a ajuta regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul acestei ţări să îşi revendice independenţa, informează DPA.

Pot să spun că totul se va încheia în curând”, a afirmat Puşilin, precizând că operaţiunea militară este una de amploare şi că toate oraşele şi satele din regiune „vor fi eliberate” în scurt timp.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de „abuzuri” şi „genocid” din partea guvernului ucrainean.

Zelenski a ordonat trupelor ucrainene să le producă pierderi maxime forțelor ruse

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat trupelor sale să le producă pierderi maxime militarilor ruşi care au invadat Ucraina, a transmis pe Facebook comandantul şef al forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zelujni, potrivit AFP.

Comandantul suprem al forţelor armate – preşedintele Volodimir Zelenski – a dat ordinul ca agresorului să i se producă maximul de pierderi”, a precizat generalul. El a mai dat asigurări că armata ucraineană „contracarează cu demnitate” atacurile inamice.

Comandatul Forțelor Armate ale Ucrainei cere militarilor ucraineni să producă „daune maxime invadatorilor”, după ce Rusia a atacat joi dimineață Ucraina atât pe cale aeriană, cât și la sol.

Astăzi, 24 februarie, la ora 5.00, Forțele Armate ale Federației Ruse au început bombardamentele intense ale unităților noastre din est, au tras cu rachete în aerodromurile din Boryspil, Ozernoye, Kulbakin, Chuguev, Kramatorsk, Chornobayevka și facilitățile militare ale Ucrainei. În același timp, agresorul a început bombardarea cu artilerie a teritoriului și a așezărilor Ucrainei de-a lungul graniței de stat și la granița Republicii Autonome Crimeea. Forțele de apărare ale statului, exercitând dreptul la autoapărare în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU, oferă o replică demnă încercărilor inamicului de a trece granița. Situația este sub control. Trupele ruse suferă pierderi. Au fost doborâte 5 avioane ale Forțelor Aeriene Ruse și 2 elicoptere, 2 tancuri au fost doborâte și mai multe camioane ale Forțelor Armate Ruse au fost distruse. Comandantul suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei a ordonat să se producă daune maxime invadatorilor. În prezent, nu există pierderi în rândul apărătorilor Ucrainei. Suntem pe pământul nostru și nu vom renunța la el! Împreună spre victorie!”, transmite Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ministrul Apărării din Ucraina: Se distribuie arme către toți veteranii și voluntarii

Ministrul Apărării din Ucraina, Alexey Reznikov, a anunțat joi că începe distribuirea de arme către toți veteranii și voluntarii care doresc să se alături eforturilor armatei de respingere a atacurilor Rusiei.

Dragi compatrioți! Inamicul atacă, dar armata noastră este invincibilă. Ucraina intră într-un regim de apărare totală. Oricine este pregătit și capabil să dețină o armă se poate alătura acum în rândurile Forțelor de Apărare Teritoriale ale Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea dumneavoastră. Pentru a obține arme, trebuie să contactați direct brigăzile și batalioanele trupelor din zona dvs. Trebuie doar să dețineți un pașaport. Urmăriți actualizarea informațiilor pe site-ul web al trupelor – https://sprotyv.in.ua. Moarte ocupanților ruși! Glorie Ucrainei!”, transmite ministrul.

Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, joi dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus, afirmă surse locale citate de postul de televiziune american CNN. Explozii puternice au fost auzite joi dimineaţă la Kiev, la Odessa, în sud, la Harkov, la frontiera rusă, şi în estul Ucrainei după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de declanşare a unei operaţiuni militare împotriva acestei ţări.

Comandatul Forțelor Armate ale Ucrainei a cerut militarilor ucraineni să producă „daune maxime invadatorilor”.

Daunele suferite de Rusia din cauza ripostei Ucrainei

Obuze de artilerie lansate de armata ucraineană ca ripostă la atacul militar rus au provocat daune pe teritoriul Rusiei, admite un oficial regional, citat de agenţia RIA Novosti. Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează cu Ucraina în zona oraşului Harkiv, a declarat joi că există daune materiale în urma a şase atacuri cu obuze de artilerie lansate din Ucraina. O explozie s-a produs, joi dimineaţă, în oraşul rus Belgorod, imediat după începerea confruntărilor militare între armata rusă şi cea ucraineană, conform agenţiei Reuters şi postului BBC News. Martorii semnalaseră atacuri cu obuze de artilerie.

Rusia şi-a închis zece aeroporturi

Rusia a închis temporar peste zece aeroporturi din sud şi din peninsula Crimeea din Marea Neagră, anexată de la Ucraina, relatează DPA. Aerodromurile din oraşele Rostov, Krasnodar, Kursk, Voronej şi Simferopol, printre altele, îşi vor înceta operaţiunile până la 2 martie, a anunţat joi autoritatea aviatică rusă, Rosaviaţia. Oamenii au fost sfătuiţi „insistent” să nu se deplaseze la aeroporturile menţionate. Cu toate acestea, operaţiunile de zbor continuă la Soci, de asemenea oraş de la Marea Neagră.

La Moscova, aproape 200 de zboruri au fost anulate sau întârziate joi, conform site-urilor de călătorie.

Sistemul energetic ucrainean, deconectat de sistemele energetice ale Rusiei şi Belarus

Sistemul energetic ucrainean a fost deconectat de sistemele energetice din Rusia şi Belarus şi funcţionează independent, a anunţat joi compania Ukrenergo, în urma atacului declanşat de Moscova în dimineaţa de joi, relatează agenţia de presă rusă Tass.

Sistemul energetic al Ucrainei este deconectat de la sistemele energetice ale Rusiei şi Ucrainei şi va fi în modul de sine stătător în ultimele zile, pentru a testa sistemul pentru conectarea viitoare la reţeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport de energie (ENTSO-E)”, a declarat compania.

Preşedintele rus Vldimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este apărarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei Kiev, în Harkov şi în mai multe alte oraşe din Ucraina.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *