Putin a EXPLODAT după sancțiunile impuse de SUA: „Rusia va riposta PUTERNIC și DUREROS!”

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, miercuri, că va riposta „puternic” şi „dureros” la sancţiunile impuse de Statele Unite din cauza recunoaşterii de către Rusia a independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk. „Nu trebuie să existe niciun dubiu: va fi o ripostă puternică la sancţiuni, nu neapărat simetrică, dar bine-calculată şi dureroasă pentru partea americană”, a transmis miercuri Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Figaro.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat, marţi, că în Ucraina este „începutul unei invazii ruse”, anunţând că va impune sancţiuni şi avertizând că măsurile contra Moscovei vor continua dacă armata rusă trece la o intervenţie militară masivă. „În momentul de faţă, asistăm la începutul unei invazii ruse în Ucraina. Intenţionez să impun sancţiuni ca ripostă, mult mai ample decât măsurile pe care noi şi aliaţii le-am implementat în 2014. Iar dacă Rusia merge mai departe cu invazia, suntem pregătiţi să continuăm cu sancţiunile. Oare de unde crede Putin că are dreptul de a declara noi ţări pe teritoriul unui stat vecin? Aceasta este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale şi necesită un răspuns ferm din partea comunităţii internaţionale”, a declarat preşedintele SUA.

Sancţiunile din prima etapă vizează compania rusă VEB şi datoria suverană a Rusiei. „Adică, oprim accesul Guvernului Rusiei la finanţare occidentală. De asemenea, vom impune sancţiuni asupra elitei ruse şi membrilor familiilor acestora. Ei au cote din câştigurile corupte ale politicilor Kremlinului şi trebuie să aibă cote şi din suferinţa impusă”, a subliniat Biden.

Administrația președintelui Joe Biden a avertizat Guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică un atac la scară largă al Rusiei drept „iminent”, potrivit noilor informații de miercuri. Orașul vizat ar putea să fie Harkov, a raportat CNN. Casa Albă i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că există informații care indică că Vladimir Putin se pregătește să efectueze o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore, a informat Newsweek, relatează dailymail.co.uk.

Președintele Ucrainei a fost avertizat că Rusia va începe foarte probabil o invazie în 48 de ore, pe baza informațiilor americane”, a declarat un oficial american pentru presă.

Între timp, Rusia a avertizat că va exista un răspuns „dureros” la sancțiunile impuse de Statele Unite și aliații săi împotriva cercului apropiat al lui Putin, deoarece site-urile web și băncile guvernamentale ucrainene au fost oprite după un atac cibernetic masiv. Consiliul de Securitate al Ucrainei a declarat miercuri starea de urgență la nivel național, deoarece Vladimir Putin s-a lăudat cu pregătirea pentru luptă a forțelor armate ale Rusiei, iar președintele Joe Biden a avertizat cu privire la o iminente invazie la scară largă a țării. Trupele ruse sunt în mișcare și au intrat în regiunea de est a Ucrainei pe care Rusia a recunoscut-o ca fiind „independentă”, a declarat premierul leton pentru CNN.

Conform informațiilor pe care le dețin, Putin mută forțe și tancuri suplimentare în teritoriile ocupate Donbas”, a declarat prim-ministrul leton Arturs Krišjānis Kariņš. „După orice definiție, aceasta este o trecere a unui teritoriu suveran într-o țară vecină”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.