Ucraina a decretat STAREA DE URGENȚĂ! Invazie „pe scară largă”, planificată în… 48 de ore. Zelenski: „Știu EXACT cum va funcționa armata noastră”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu poate prezice pașii pe care îi va face Rusia, dar a subliniat că demersurile făcute de armata ucraineană pentru apărarea și apărarea statului sunt cunoscute doar de el și de armată, informează Ukriform.ua. El a afirmat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă comună cu președinții Lituaniei, Gitanas Nauseda și Poloniei, Andrzej Duda la Kiev, comentând întrebările despre posibile previziuni privind intențiile Rusiei.

Nu pot spune ce se poate prevedea și ce pași se pot face de la Federația Rusă, de la separatiști, din deciziile personale ale președintelui Federației Ruse. Dar știu clar fără prognoze. Îmi cer scuze, doar eu și armata noastră vom ști acești pași clari ai armatei noastre în ceea ce privește apărarea și apărarea statului nostru. Și credeți-mă, suntem pregătiți pentru asta„, a spus Zelenski.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut cereri Ucrainei, inclusiv să abandoneze aderare la NATO și să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia. Ucraina a introdus starea de urgență pe teritoriul ei. De asemenea, președintele Zelenski a chemat rezerviștii în armată.

Rada Supremă a Ucrainei (n. r.: Parlamentul) a aprobat decretul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind introducerea stării de urgență de la miezul nopții pe 24 februarie pentru 30 de zile în 22 de regiuni ale Ucrainei (toate cu excepția Donețk și Lugansk) și Kiev. 335 de deputați au votat „pentru”. Decretul obligă șefii administrațiilor de stat regionale și Kievul să creeze sedii operaționale pentru coordonarea acțiunilor de introducere și asigurare a regimului juridic al stării de urgență.

Starea de urgență prevede:

  • interzicerea desfășurării adunărilor în masă și a grevelor,
  • schimbarea locului de reședință de către conscriși, recruți și rezerviști,
  • exploatarea emițătoarelor de radioamatori și a aparatelor radioemițătoare,
  • producerea de materiale informative care pot destabiliza situatia din tara
  • prevede evacuarea rezidenților din locuri periculoase pentru locuit, verificarea actelor de la cetățeni.
  • !!! dacă este necesar, restrângerea libertății de mișcare, inspecția vehiculelor, a spațiilor și a bunurilor personale ale cetățenilor, se poate introduce introducerea unei stări de acces !!!

Potrivit decretului, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, prin Secretarul General al ONU, va sesiza alte state despre restricțiile privind drepturile și libertățile care reprezintă o abatere de la obligațiile din Pactul internațional cu privire la drepturile civile și politice, precum și despre limitele a acestor abateri si motivele pentru care sa luat o astfel de decizie.

Administrația președintelui Joe Biden a avertizat Guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică un atac la scară largă al Rusiei drept „iminent”, potrivit noilor informații de miercuri. Orașul vizat ar putea să fie Harkov, a raportat CNN. Casa Albă i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că există informații care indică că Vladimir Putin se pregătește să efectueze o invazie la scară largă în următoarele 48 de ore, a informat Newsweek, relatează dailymail.co.uk.

Omuleții verzi se îndreptă spre Doneţk

Două convoaie separate cu echipamente militare, fără însemne de identificare, se îndreptau, miercuri, spre oraşul Doneţk, din estul Ucrainei, venind pe drumuri diferite dinspre graniţa cu Rusia, relatează Reuters, citând declaraţiile unui martor aflat pe teritoriul celor două regiuni recunoscute drept independente, luni, de către preşedintele rus Vladimir Putin. Unul dintre convoaie era alcătuit din nouă tancuri şi un vehicul de infanterie de atac. Celălalt era format din camioane şi cisterne cu combustibil, conform declaraţiilor martorului citat.

Capacităţile militare ruseşti de la graniţa cu Ucraina reprezintă „aproape 100% din întreaga capacitate militară” pe care Pentagonul a anticipat că preşedintele rus, Vladimir Putin, o va desfăşura în zonă, a declarat, miercuri, un înalt oficial american al Apărării, în timpul unei conferinţe, la Pentagon, transmite CNN.

A desfăşurat aproape 100% din toate trupele militare pe care am anticipat că le va implica. Se apropie de 100%”, a precizat înaltul oficial. Putin are „o gamă completă de capabilităţi” deja angrenate la graniţa cu Ucraina, inclusiv o „capacitate semnificativă de rachete ofensive”, a adăugat el. „Are peste două duzini de nave de război poziţionate în Marea Neagră”, a spus oficialul. „El are rachete de croazieră, are capacitatea de rachete balistice pregătită. Are blindate, artilerie, cu siguranţă infanterie, are forţe speciale”, a conchis el.

Ucraina a declarat, miercuri, stare de urgenţă şi le-a transmis cetăţenilor aflaţi în Rusia să părăsească ţara, în timp ce Moscova a început să evacueze personalul diplomatic de la Ambasada sa din Kiev.

Rusia și-a mutat aproape 100% din trupe într-o poziție pregătită pentru invazie

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei și impune sancțiuni împotriva celor responsabili. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste. Rusia a mutat aproape 100% din trupe într-o poziție pregătită pentru invazie, a spus un înalt oficial american al apărării, citat de The Guardian. Oficialul nu a putut confirma dacă în zona Donbasului au fost mutate trupe suplimentare.

Sunt practic gata să pornească, dacă primesc ordinul”, a spus oficialul despre la cei 150.000 de soldați ruși care se află la granițele Ucrainei.

Noi imagini din satelit arată o nouă desfășurare a peste 100 de vehicule militare și zeci de corturi pentru trupe în sudul Belarusului, lângă granița cu Ucraina, după cum arată informațiile obținute de o companie privată americană, informează Reuters.

Imaginile au fost publicate de Maxar Technologies, care urmărește de câteva săptămâni concentrarea trupelor ruse, dar nu au putut fi verificate independent de Reuters. Imaginile arată, de asemenea, că un nou spital de campanie a apărut în cadrul unei garnizoane militare din vestul Rusiei, aproape de granița cu Ucraina, a transmis Maxar într-un comunicat.

armata rusa satelit 1

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat trupelor ruse să intre în estul Ucrainei în scopul, potrivit acestuia, de a menține pacea după ce Moscova a recunoscut regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca independente. Președintele american Joe Biden a răspuns marți prin impunerea de sancțiuni, numind mișcările militare ale Moscovei „începutul unei invazii ruse a Ucrainei”.

Transportoare de echipamente grele, folosite pentru mutarea tancurilor, artileriei şi altor echipamente grele, se numără printre utilajele fotografiate de sateliţii Maxar, relatează Reuters.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *