SRI-știi constănțeni se TOARNĂ între ei: Colonel, a făcut accident, BEAT la volan! „Se vrea MUȘAMALIZAREA dosarului”

Un ofițer din cadrul SRI Constanța a… comis-o. Acesta ar fi fost prins beat la volan – mașina instituției, a făcut accident, ulterior scandal la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, iar dosarul a fost înregistrat la Parchetul Militar București. Cel puțin asta transmit… colegii celui în cauză, fiind vorba de colonel Traian Neicu, care, ulterior incidentului, ar fi făcut presiuni să nu apară informațiile în presă, iar magistrații de la Parchetul Militar București ar fi blocat trimiterea dosarului la Constanța, așa cum se obișnuiește.

lavinia vatafu
Lavinia Vătafu, șefa SRI Constanța

Acolo s-ar încerca mușamalizarea cazului, mai ales că tocmai șeful SRI Constanța, Lavinia Vătafu, a trimis un ofițer ca să… ridice mașina implicată în accident, după cum se precizează în mesajul trimis de – din verificările noastre – chiar un angajat al SRI, semn că bisericuțele din instituție încep să își spele rufele în public:

La data de 02.02.2022, la orele 21:43, col. Traian Neicu din cadrul SRI Constanța, în timp ce circula pe b-dul Alex. Lăpușneanu, cu auto Duster cu nr. de înmatriculare B-835-WKZ (aparținând SRI Constanța), a lovit auto Toyota cu nr. de înmatriculare CT-14-BCN, nu a oprit și a continuat deplasarea fiind urmărit de organele de poliție. A rulat până pe str. Violetelor în dreptul Bl. L10, Sc.A unde a făcut pană, s-a legitimat în fața polițiștilor și a fost foarte agresiv în gesturi și limbaj. A fost testat cu aparatul drager concentrație în aerul expirat fiind de 0,76 la mie. A fost condus la Spitalul Județean Cța unde i s-au recoltat probe de sânge (se prezumă o alcoolemie de cca 2,30 la mie în sânge. Dosarul a fost înregistrat la parchetul militar București însă nu a fost repartizat procurorului de la Cța cum se întâmplă obișnuit, ci a fost oprit la București. Col. Magistrat Bogdan Pîrlog și l-a repartizat sieși (nu se obișnuiește ca cel aflat la conducerea parchetului să își repartizeze dosare). Se încearcă astfel mușamalizarea cauzei. În seara de 02.02.22 dar și în ziua următoare, col. Traian Neicu a făcut presiuni să nu ajungă nimic în presă. În aceeași seară a fost anunțată și conducerea SRI Cța. (Col. Lavinia Vătafu), care a trimis un angajat să ridice mașina instituției implicată în accident”.

Traian Neicu își construiește o vilă în cartierul Compozitorilor din Constanța, primind aprobarea în ședința Consiliului Local Municipal Constanța din ianuarie 2021 și probabil cariera sa șnur în cadrul SRI Constanța atrage o serie de conflicte cu colegii.

neicu

Potrivit surselor TOMIS NEWS, procurorul Bogdan Pîrlog nu este o întâmplare în instrumentarea dosarului, acest procuror militar fiind deja controversat în breaslă. De altfel, în prezent, la Parchetul Militar, sunt instrumentate patru dosare cu ofițeri SRI băuți la volan!

Bogdan Pîrlog este procuror la Parchetul Militar din 2018, iar în intervalul 2010-2013 a fost detașat în cadrul misiunii EUPOL Afganistan în funcția de Expert UE, de unde a fost repatriat la cererea comandantului misiunii care l-a acuzat de comportament necolegial. Este procuror din 2003. Pîrlog mai este și co-președinte al Asociației Inițiativa pentru Justiție. În prezent, prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Bogdan Pîrlog, este cercetat disciplinar de către Inspecția Judiciară, care a sesizat Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fiindu-i imputate declarațiile făcute într-un interviu acordat presei centrale, după decizia DIICOT de clasare a dosarului 10 august. Acesta este vizat de alte patru cercetări disciplinare ale Inspecției Judiciare. Pîrlog a solicitat inclusiv desfiinţarea propriei structuri! El este şi unul dintre protagoniştii scandalul anului în justiția română. „Justice leaks” are la bază grupul de facebook care poartă numele „Forumul judecătorilor”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *