Electrica a avut în 2021 PIERDERI de peste 550 de milioane de lei

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a avut în anul 2021 pierderi de 552,8 milioane lei, de la un profit net de 387,5 milioane lei în 2020, arată datele raportate de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Veniturile s-au ridicat la 7,17 miliarde lei, de la 6,5 miliarde lei în anul 2020.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice. Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *