S-a lansat Forța Dreptei București, Orban consolidează alianța cu USR și PMP. Avertisment pentru Ciucă: „Nicule, ia aminte, aşa cum Cîţu a fost mazilit într-o noapte, tot aşa vei fi un simplu cetăţean” – VIDEO

Organizaţia Forţa Dreptei Bucureşti a fost lansată oficial, duminică, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului. Liderul formaţiunii, Ludovic Orban, a vorbit despre trădare, despre modul în care a apărut formaţiunea sa, dar şi despre competitorii politici. Orban le-a transmis celor de la USR că „dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau”, iar celor de la PMP că şi-ar fi dorit să intre în Parlament. În discursul său, Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, s-a adresat partenerilor de la USR şi PMP.

Eu colaborez cu acei oameni ale căror principii, idei, valori sunt apropiate de ideile, valorile, principiile în care credem noi. Am să le spun useriştilor, dacă voi nu m-aţi vrut, eu vă vreau. (…) Ştiu că sunt în PMP oameni care sunt supăraţi pe mine, fiindcă au impresia că nu am făcut tot ce am putut, ca premier, să ajut PMP să intre în parlament. Vă garantez că nu este aşa, mi-aş fi dorit ca PMP să fie în parlament pentru că atunci am fi avut o coaliţie de centru-dreapta mult mai solidă, care nu ar fi permis trădătorului şef să readucă PSD la putere şi ar fi creat o bază parlametară mai solidă, mai consecventă care ar fi putut asigura o guvernare de centru dreapta autentică”, a declarat Orban.

forta dreptei

Ludovic Orban le-a dezvăluit celor prezenţi de unde s-a inspirat când a ales numele Forţa Dreptei.

Apropo de numele Forţei Dreptei, că multă lume mă întreabă, forţa este o mărime fizică a cărei acţiune schimbă direţia, schimbă viteza şi schimbă forma unui obiect cu masă. Când am pus numele Forţa, exact la asta m-am gândit, noi suntem forţa de care e nevoie să accelerăm dezvoltarea României (…) Noi când pornim la drum, pornim cu piciorul drept, când ne facem cruce, ne facem cu mâna dreaptă, când săm mâna cu partenerii noştri, întindem mâna dreaptă. Forţa Dreptei nu este doar Forţa Dreptei, este forţa dreptăţii, care îndreaptă lucrurile, care duce lucrurile drept la ţintă (…) Trebuie să vă mărturisesc că mai e un motiv pentru care am pus numele de Forţa: am fost, sunt şi voi fi fan al unui serial, Războiul stelelor şi de aia trebuie să vă transmit şi să transmitem tuturor românilor, forţa este cu voi, dragi români”, a precizat Orban.

Liderul Forţa Dreptei a mai spus că formaţiunea a apărut dintr-o analiză serioasă, nu din ambiţii personale.

„Forţa Dreptei este un proiect pornit dintr-o analiză extrem de serioasă, nu s-a npscut dintr-o reacţie pe moment, nu s-a născut din ambiţii peronale, nu s-a npscut din frustrări, ci dintr-o judecată politică făcută la rece. Forţa Dreptei este o necesitate politică pentru România din cauza faptului că în ceea ce reprezenta o parte a dreptei românieşti a fost îngropat, din punctul meu de vedere, definitiv, liberalismul şi odată cu îngroparea liberalismului, electoratul de dreapta a rămas aproape fără reprezentare. Odată cu trădarea gravă făcută de oameni lipsiţi de caracter, de oameni lipsiţi de moralitate, care au readus comuniştii la putere care au format un guvern care este o bătaie de joc la adresa clasei de mijloc, a oricărui întreprinzător, a oricărui om care trăieşte din profesie liberală, această necesitate politică este Forţa Dreptei pentru că noi trebuie să îi reprezentăm, alături de USR şi PMP. (…) Dreapta are forţa de a pune în fruntea României un om corect, cinstit care să îşi dea sufletul, energia, vaţa, pentru ţara pe care o iubim”, a mai declarat Ludovc Orban.

Forţa Dreptei va promova o lege a Capitalei, astfel încât o parte din PIB-ul produs de bucureşteni să se întoarcă în bugetul oraşului, a anunţat deputatul Antonel Tănase, prezent la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti. Antonel Tănase este şi liderul comitetului de iniţiativă pentru organizaţia de Bucureşti a Forţei Dreptei. În cadrul evenimentului desfăşurat la Palatul Parlamentului, el a susţinut că, în ultimii ani, doi primari de stânga şi-au „bătut joc” de bucureşteni.

Au făcut doar cheltuieli de imagine. Au tocat peste 14 miliarde de euro, fără ca să rămână nimic notabil în urma lor. Noi susţinem un om onest, inteligent, modest, care se luptă aşa cum ştie el, cu mintea analitică şi calculată, cu toate problemele cu care se confruntă bucureştenii astăzi, respectiv: apa caldă, termia, congestia din trafic. Susţinem, da, şi spunem: ‘Marcel, trebuie să înţelegi că noi vom promova o lege a Capitalei, pentru că în Bucureşti se produce 25% din PIB şi se cuvine ca o parte din acest PIB produs de bucureştenii din clasa de mijloc să se întoarcă în bugetul Capitalei şi să facem investiţiile necesare, astfel încât să avem un nivel de trai decent, european”, a spus el.

Tănase a precizat că în Bucureşti trăieşte majoritatea clasei de mijloc şi că locuitorii Capitalei au dreptul la o „viaţă prosperă, civilizată”, nu una „plină de promisiuni şi şiretlicuri”. În acest sens, a făcut referire la banii alocaţi pentru energie termică de către Guvern.

Bucureştenii au dreptul la o viaţă prosperă, civilizată, democratică, nu la o viaţă plină de promisiuni şi de şiretlicuri, în care Ciolacu să spună: ‘Voi nu meritaţi subvenţia pentru termie, pentru că n-aţi ales pe Firea, pentru că nu aţi fost în firea voastră’„, a declarat el. Potrivit deputatului, guvernul „a fost basculat în braţele” PSD de către un regim „eşuat, căruia i-a fost frică” de faptul că îşi poate pierde privilegiile.

„Noi suntem opoziţia la regim. Noi nu suntem opoziţia la comicii amatori Ciolacu – Ciucă. Nu, noi suntem opoziţia la regimul Iohannis eşuat. Noi va trebui în 2024 să marcăm decisiv. Pentru asta trebuie să lămurim alegătorii români, care sunt foarte dezamăgiţi de tot ce s-a întâmplat pe scena politică românească, că noi avem dreptate, că mesajul nostru este corect, că ceea ce am făcut noi era necesar pentru a păstra democraţia”, a afirmat el.

Antonel Tănase a mai susţinut că premierul Nicolae Ciucă ar urma să devină „un simplu cetăţean” după data de 25 mai.

„Nicule, ia aminte, că aşa cum Cîţu a fost mazilit într-o noapte şi într-un congres de zece zile a fost instaurat, ca să zic aşa, generalul în fruntea garnizoanei, tot aşa, pe 25 mai, până la 1 iunie, vei fi un simplu cetăţean. Reţeta e pregătită”, a declarat el.

La evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, desfăşurat la Palatul Parlamentului, mai sunt prezenţi, din partea USR, Ionuţ Moşteanu, Vlad Voiculescu şi Simona Spătaru iar din partea PMP – Eugen Tomac şi Sebastian Moise. Este o întoarcere a vizitei făcută la Liga Aleșilor Locali ai PMP, când s-a dat primul semnal al unei presupuse alianțe între cele trei partide.

Dancă îl aruncă în lupta prezidențială pe Orban

Ludovic Orban este candidatul de dreapta care poate să învingă PSD-ul şi orice alt contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024, a declarat duminică liderul organizaţiei Ilfov a partidului Forţa Dreptei, Ionel Dancă.

„Eu vă asigur că Ludovic Orban este candidatul de dreapta care poate să învingă PSD-ul şi orice alt contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2024″, a spus acesta, la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti.

Ionel Dancă a apreciat că ultimul an de guvernare a fost unul „dezastruos” pentru români. În opinia sa, dacă în această perioadă ar fi fost premier Ludovic Orban, nu ar fi existat aceleaşi probleme în domeniul energiei.

„Am fi dat drumul la investiţii, am fi crescut producţia de energie, astfel încât să scadă preţurile la energie. Am fi redus taxele, TVA, accizele. Am fi eliminat certificatele verzi şi bonusul de cogenerare, care încarcă facturile românilor la energie, pentru a umple visteria statului. Dacă Ludovic Orban ar fi fost prim-ministru astăzi, vă asigur că nu am fi crescut taxele. Nu am fi pus taxe şi contribuţii sociale pentru un om care munceşte două ore, la nivelul unui salariu de opt ore. Nu am fi crescut taxele locale, nu am fi crescut impozitele pe dividende. Nu am fi micşorat pragul pentru microîntreprinderi, nu am fi pus noi taxe pentru PFA-uri şi liber profesionişti. Noi apărăm mediul privat şi susţinem reducerea taxelor şi a fiscalităţii”, a afirmat el.

Dancă a mai declarat că Forţa Dreptei trebuie să împiedice o revenire la Primăria Capitalei a „primăriţei voucherelor”.

La rândul său, deputata Violeta Alexandru a susţinut că o victorie a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei ar fi „o dramă”, acuzând-o pe aceasta că „împrăştia banii în stânga şi în dreapta” pentru calcule electorale.

„Sunt un om care preferă corectitudinea. Sunt un om care îl susţine pe Nicuşor Dan pentru faptul că ştiu cât a tras să repare după urma acestei Gabriela Firea, care a băgat Bucureştiul în faliment. Nu mă impresionează campaniile de presă. Ţin cu cei care, poate, nu sunt grozavi în comunicare, dar cu siguranţă sunt corecţi. Cu siguranţă vor binele acestui oraş. Cu siguranţă s-au înhămat la a curăţa dezastrul pe care PSD l-a lăsat şi după Oprescu, şi după Firea. Va fi dramă dacă Gabriela Firea se întoarce în Bucureşti, dacă acest oraş încape pe mâinile unor oameni care nu au altceva în minte decât să îşi pună pilele prin toate companiile şi funcţiile din capitală, incompetenţi şi dornici doar să facă afaceri cu statul. Va fi o dramă să ne întoarcem iarăşi la falimentul în care ne dusese Firea, la toate schemele ei, care nu aveau nicio acoperire în buget”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a subliniat că în Bucureşti calitatea serviciilor trebuie să fie aceeaşi, indiferent de sector. Totodată, Violeta Alexandru a declarat că bugetele nu pot fi acordate „disproporţionat” către sectoare, în timp ce Primăria Capitalei se ocupă doar de „plombat de străzi” şi activităţi punctuale. Potrivit acesteia, partidele de dreapta trebuie să câştige şi guvernarea, şi alegerile pentru Primăria Capitalei.

„Nu este deloc de dorit ca una să nu o aibă pe cealaltă, pentru că acest oraş are nevoie de investiţii, de sprijin, de lucru de zi cu zi – toate acestea depinzând de un sprijin guvernamental pe care actualul primar general nu îl are. Ce are? Are sfidare din partea Guvernului. De parcă pe Nicuşor l-ar sfida, nu pe fiecare bucureştean, nu pe fiecare locuitor al acestui oraş. Are sfidare din partea aşa-zişilor parteneri de coaliţie, care îşi văd de interesul, de sectorul lor şi doar atât îi interesează, de parcă acesta nu ar fi oraşul tuturor”, a susţinut ea.

Prezențe-surprize la evenimentul organizat de Forţa Dreptei: „Trebuie să construim pe termen lung”

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, prezent duminică la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti, a declarat că dreapta modernă din România reprezintă „singura şansă” pentru ca oamenii să trăiască bine din nou.

Alegerile din 2024 sunt momentul în care trebuie să scăpăm de Ciolacu, de Ciucă şi de Iohannis, de sistemul mafiot pe care l-au întins peste această ţară. Dreapta reformatoare a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. O s-o mai scoatem o dată, împreună. Şi ca să nu mai vedem PSD la putere şi preşedinţi încurcaţi de democraţie la Cotroceni, trebuie să construim pe termen lung. Avem un plan, ştim ce trebuie să facem, avem energia să facem asta, avem curajul să facem asta, pentru că nu am renunţat niciodată la luptă, nici atunci când ei au folosit întreg sistemul, toate instrumentele de presiune pentru a ne opri. Iar primul pas e 2024. Dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou. Aceasta este proiectul pe care cu toţii îl avem astăzi în faţă”, a afirmat el.

Ionuţ Moşteanu a menţionat că prezintă mesajul USR şi că, în ciuda faptului că există multe deosebiri între cele două partide, există şi multe aspecte care le aseamănă.

„Competiţia politică e foarte sănătoasă pentru democraţie şi, dincolo de luptele politice şi competiţia politică, cel mai important lucru e că întotdeauna trebuie să existe un ţel suprem: să lăsăm în urma noastră o ţară în care se trăieşte mai bine. Şi asta vrem şi noi, şi voi. Suntem două partide diferite, sunt lucruri care ne deosebesc, însă eu o să vorbesc astăzi despre multele care ne aseamănă. Sunteţi aici cu toţii pentru un motiv. Sunteţi, ca şi noi, printre puţinii care au ales să se lupte pentru principiile lor, decât să se lase cumpăraţi de PSD. Sunteţi aici pentru că încă mai credeţi că ţara asta poate fi salvată din mâinile acestor incompetenţi”, a spus Moşteanu.

Potrivit acestuia, existenţa „opoziţiei unite” îi deranjează cel mai tare pe cei din coaliţia de guvernare. În acest sens a menţionat că USR şi Forţa Dreptei au depus în această sesiune împreună şapte sesizări la CCR şi trei moţiuni simple.

„Uitaţi-vă astăzi la ‘Echipa câştigătoare’. Cîţu a păţit ce i-am spus cu toţii că va păţi. E deja istorie, rolul lui a fost luat de Ciucă, care are astăzi doi stăpâni, nu unul, cum avea Cîţu. Are un stăpân, pe Klaus Iohannis, şi al doilea stăpân, pe Marcel Ciolacu, pentru că domnul Ciucă va avea carieră politică atâta timp cât îl va ţine în braţe Marcel Ciolacu şi atâta timp cât va fi drăguţ cu Marcel Ciolacu. Sunt convins că aţi fost supuşi presiunilor şi uite că rezistaţi. Puteaţi alege să fiţi umiliţi de PSD, aşa cum sunt mulţi PNL-işti de astăzi, dar aţi ales să fiţi demni”, a susţinut el.

Moşteanu a declarat că la alegerile din 2024, partidele aflate în prezent la putere „vor plăti pentru sărăcirea românilor”, pentru „cele mai mari scumpiri” din ultimii 19 ani, pentru modul în care au „distrus” sistemul energetic din România şi justiţia, pentru modul în care „au lovit în clasa de mijloc, prin noi taxe şi birocraţie”. El a acuzat PNL că a devenit „un PSD pe galben” şi i-a reproşat preşedintelui Klaus Iohannis „că i-a unit” pe cei de la PSD şi PNL „într-o mare alianţă a incompetenţilor şi trădătorilor”.

„Marcel Ciolacu îşi face bagajele către Victoria şi împreună cu Ciucă visează că vor conduce România în 2024 şi mult după asta. Controlează presă, instituţii, guvern, dar – ştiţi cu toţii – a mai fost unul care credea la fel: Liviu Dragnea. Şi noi toţi, politicienii de opoziţie împreună cu societatea civilă, am reuşit să îl oprim. Când România era pe marginea prăpastiei, am ieşit în stradă, mai mulţi ca niciodată”, a spus el.

La evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti mai sunt prezenţi din partea USR Vlad Voiculescu şi Simona Spătaru, iar din partea PMP, Eugen Tomac şi Sebastian Moise. În cadrul evenimentului desfăşurat la Camera Deputaţilor vor fi stabilite comitetele de iniţiativă pentru organizaţiile de sector şi cea de Bucureşti.

Eugen Tomac nu renunță la ideea unui front comun anti-PSD în Capitală

Partidele de dreapta au obligaţia „să strângă rândurile” şi să le explice oamenilor că ar fi „o mare catastrofă” ca în 2024 bugetul Capitalei să încapă din nou pe mâna PSD, a declarat duminică preşedintele PMP, Eugen Tomac, prezent la evenimentul de lansare a organizaţiei Forţa Dreptei Bucureşti.

Situaţia din Capitală nu este fără precedent. Am mai avut guverne care au luptat cu bucureştenii, nu cu administraţia. Guvernul actual, această majoritate ipocrită din Parlament, nu luptă cu primăriile, nu luptă cu administraţia. Luptă cu bucureştenii. Şi aveţi obligaţia, avem obligaţia să strângem rândurile împreună şi să le explicăm oamenilor că ar fi o mare catastrofă ca în 2024 bugetul Capitalei, resursele Bucureştiului, să încapă din nou pe mâna PSD. Nu avem altă şansă. Întotdeauna dreapta, atunci când s-a unit, când a fost înţeleaptă, când a fost curajoasă, a reuşit să îşi atingă toate obiectivele. Şi eu cred că a sosit momentul să lăsăm la o parte lucrurile care ne despart, pentru că nu sunt importante. Cel mai important lucru este viitorul nostru”, a subliniat Tomac.

În ce priveşte criza energetică, Tomac a apreciat că este „incredibil” modul în care Guvernul tratează situaţia termiei din Capitală.

„Este inacceptabil că aceşti oameni luptă în continuare cu bucureştenii, exact aşa cum lupta Năstase în 2004. Trebuie să avem curaj să mergem către oameni, să le spunem ce se întâmplă, pentru că nu este totul încă pierdut şi avem şansa să renaştem, să mergem mai departe şi să învingem în toate bătăliile pe care le avem mai departe”, a spus el.

Potrivit liderului PMP, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin trebuie să reprezinte un obiectiv prioritar.

Nu putem împinge afară din administraţia publică locală baronetul PSD fără două tururi. Oamenii au nevoie de această a doua şansă”, a afirmat el.

Tomac a pledat pentru construirea unui „pol de dreapta credibil”, adăugând că, în loc de „România educată, avem România pesedizată”.

„Avem această obligaţie sacră de a gândi spre un viitor de dreapta al României şi după 2024. Avem această şansă, pentru că electoratul de dreapta a fost trădat. Noi suntem astăzi cu toţii, aici, tocmai pentru că acest lucru s-a întâmplat. PNL în 2020 a mers cu acest mesaj deschis în campanie: votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD. Ce avem astăzi? În loc de România educată, avem România pesedizată. Este inacceptabil acest lucru şi avem obligaţia să luptăm cu toată forţa împreună pentru a renaşte acea speranţă pe care cetăţenii români o aşteaptă. Sunt absolut convins că dacă vom face ceea ce trebuie pentru ţară, vom reuşi să clădim acel pol de dreapta credibil care va convinge cetăţenii români că România rămâne pe mâini bune din 2024, nu aşa cum este în prezent”, a susţinut liderul PMP.

În ciuda faptului că există o majoritate politică, ţara se află într-un „moment de criză”, a apreciat Eugen Tomac.

Ţara se află într-un moment de criză. Chiar dacă avem o majoritate politică – incapabilă să ia decizii – marele pericol pentru noi toţi rămâne acest PSD, care vrea tot. Le-am demonstrat tuturor că atunci când oamenii buni, oamenii care cred în forţa binelui, se adună, putem face imposibilul posibil. Şi acest lucru s-a întâmplat atunci când împreună, în Parlament, cu toţii, am trimis acasă PSD-ul înainte de termen. Avem acum o obligaţie morală faţă de cetăţenii de dreapta din această ţară să nu lăsăm totul PSD-ului, aşa cum îşi doreşte”, a mai spus el.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *