Palaz, la Liga Aleșilor Locali ai PMP, alături de Forța Dreptei și USR: „Suntem DESCHIȘI la o DREAPTĂ modernă! Ne BATEM! Puterea se ia, NU se cere!” – VIDEO

Se conturează o nouă alianță puternică pe scena politică românească. Alternativa de dreapta la opoziție ar putea fi compusă din USR, Forța Dreptei și PMP, în contextul în care liderii acestor formațiuni politice Ludovic Orban și Cătălin Drulă au participat alături de Eugen Tomac la alegerile organizate de Liga Aleșilor Locali ai PMP. Ludovic Orban a imortalizat întâlnirea cu Eugen Tomac și Cătălin Drulă într-o fotografie pe care a postat-o ulterior pe pagina personală de Facebook:

orban tomac drula
tomac orban drula

„Să strângem rândurile și să construim o alternativă credibilă la actuala putere care nu aude, nu vede și nu înțelege România reală. Doar o dreaptă curajoasă și unită poate scăpa România din ghearele roșii ale frăției baronilor PSD și PNL!”, a afirmat Eugen Tomac într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina de Facebook.

De asemenea, președintele PMP a reiterat ideea unității în discursul susținut în deschiderea evenimentului.

„Vă mulțumesc pentru că v-ați reunit astăzi aici pentru a da un restart partidului nostru. Țara trece prin momente complicate, iar cuvântul de ordine trebuie să fie este unitate. Mă bucur enorm că într-un moment atât de important pentru PMP am decis cu toții să ne reafirmăm angajamentele față de obiectivele pe care le avem pentru administrația publică locală. Lecțiile din competițiile anterioare ne-au învățat că este bine să fim un partid deschis spre dialog si care să coopereze cu cei care împărtășesc aceleași valori pentru că avem nevoie de alegeri in două tururi, o administrație eficientă, în interesul cetățeanului și o forță care să dea o nouă perspectivă României. Noi suntem pregătiți să facem acest efort. Unii cred că țara noastră poate fi împărțită în două: roșu și galben. În această sală transmitem faptul că pe românii îi unește roșu, galben și albastru. Avem obligația pentru acest valori să luptăm mai departe. Mă bucur pentru că au acceptat invitația noastră doi lideri politici cu experiență, din opoziție care au venit aici pentru a transmite mesajele din partea partidelor pe care le reprezintă. Le mulțumesc pentru prezență lui Cătălin Drulă și Ludovic Orban, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

tomac

La evenimentul de sâmbătă a luat cuvântul pe scenă și președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz.

„Eu sunt convins că cei din sală, care nu au urmat hoarda de AUR, Soarele Galben – care apune încet-încet, au rămas alături de Eugen Tomac, asta dovedește că sunteți oameni politici, cu demnitate, care nu aveți coloana vertebrală frântă! Ați dovedit că sunteți loiali, o caracteristică pe care nu o mai găsiți la alți politicieni! (…) Noi suntem dispuși să ne batem! Cum a spus domnul Drulă: o dreaptă modernă! Da, putem să construim și suntem deschiși! (…) Nu mai au locuri pentru ei, cum credeți că dacă plecați vor fi locuri eligibile acolo? Singurul partid care nu v-a trădat este PMP! Eugen Tomac este patriot! Simte patriotismul, nu îl mimează! Să fiți patrioți, să țineți cu România! Să dea Dumnezeu să câștigăm în 2024 și nu uitați: puterea se ia, nu se cere!”, a spus Claudiu Palaz:

Preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, sâmbătă la Liga Aleşilor Locali, că partidul nu a dispărut, nu s-a dizolvat şi nu a fuzionat cu nimeni. Acesta a mai precizat că unii cred că România poate fi împărţită în roşu şi galben, culorile PSD, respectiv PNL, menţionând că pe românii îi unesc roşu, galben şi albastru.

Tomac a dechis, sâmbătă, Liga Aleşilor Locali a PMP care se desfăşoară la Bucureşti. „Suntem aici, suntem prezenţi, nu am dispărut, nu ne-am dizolvat, nu am fuzionat cu nimeni, suntem aici pentru că credem în România, credem în PMP, credem în viitorul european al acestei ţări. Mă bucur enorm că 1500 de primari, vicepreşedinţi de Consiliu Judeţean, viceprimari, consilieri judeţeni, consilieri de municipiu, consilieri din Bucureşti, consilieri de oraşe şi comune v-aţi reunit aici pentru a da un restart partidului nostru. Ţara trece prin momente complicate şi tocmai de aceea cred că cuvântul de ordine este unitate. Şi mă bucur enorm că astăzi, într-un moment atât de important pentru PMP, am decis cu toţii să ne reafirmăm angajamentele faţă de obiectivele pe care le avem pentru administraţia publică locală”, a afirmat Eugen Tomac.

lal pmp

Liderul PMP a adăugat că este nevoie de alegeri în două tururi.

Sigur că lecţiile din competiţiile anterioare ne-au învăţat că este bine să fim un partid deschis, un partid spre dialog şi un partid care să coopereze cu cei care împărtăşesc aceleaşi valori, pentru că avem nevoie de alegeri în două tururi. Avem nevoie de o administraţie eficientă şi deschisă, în interesul cetăţeanului şi avem nevoie de o forţă care să dea o nouă perspectivă României. Noi suntem pregătiţi să facem acest efort şi mă bucur că suntem cu toţii astăzi prezenţi aici. De asemenea, vreau să spun ceva important. Unii cred că ţara noastră poate fi împărţită în două: în roşu şi galben. După cum puteţi vedea, în această sală, noi am decis să transmitem un mesaj cât se poate de clar, şi anume că pe români îi uneşte roşu, galben şi albastru”, a mai declarat liderul PMP.

Orban, între PMP-iști: „Puteam rămâne complice, să lustruiesc ghetele lui Iohannis!”

Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că putea să rămână complice, să se complacă „în situaţia de lustruitor de ghete a lui Iohannis şi Ciolacu”. Acesta a precizat că este împotriva modului în care guvernează România alianţa dintre Securitate şi nomenclatură de 32 de ani.

Ludovic Orban a fost invitat, sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ai Partidului Mişcarea Populară. Ei i-a felicitat pe aleşii PMP că „încă nu s-au predat”. „Mă bucur că văd o sală atât de plină, atît de vibrantă, cu aleşi locali care încă nu s-au predat. Sunt convins că la uşa dumneavoastră ciocănesc în fiecare săptămână, fie de la PSD, fie de la PNL, oameni care fie vă intimidează, fie vă ameninţă, fie vă promit marea cu sarea numai să vă opriţi din munca dumneavoastră de opoziţie, numai să îngroşaţi rândurile slugilor acestei puteri, care nu are nicio legătură cu interesul României şi care practic a fost construită numai pentru primul trădător al României, Iohannis, şi pentru interesele clientelei politice PSD şi PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

El a mai declarat că putea sta liniştit şi să se complace în „situaţia de lustruitor de ghete a lui Iohannis şi Ciolacu”.

Să ştiţi că şi eu puteam să stau liniştit, să rămân complice, să mă complac în situaţia de lustruitor de ghete a lui Iohannis şi Ciolacu numai că eu, împreună cu oameni de caracter, oameni de dreapta, care nu au fost niciodată slugile PSD şi ale sistemului de putere, am spus nu. Noi suntem împotriva modului în care guvernează România alianţa dintre Securitate şi nomenclatură de treizeci şi doi de ani. Noi suntem oameni liberi, care trăim pe propriile picioare, oameni care vrem binele României, binele fiecărui român. Noi nu ne-am predat şi vă felicit că nici voi nu v-aţi predat şi împreună trebuie să construim o alternativă care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare şi care să aibă cu adevărat forţa să realizeze pentru România saltul în dezvoltare pe care îl merităm”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Drulă: „Iohannis şi adjuncţii lui, Ciucă şi Ciolacu, nu suportă opoziţia! Ce țară nu are ministru la Apărare?

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis şi „adjuncţii lui, Ciucă şi Ciolacu, nu suportă opoziţia” şi ar vrea să o vadă dispărută. El a mai afirmat că premierul Nicolae Ciucă „spune să trăiţi şi nu are nicio idee despre economie”, menţionând că viziunea politică şi competenţa nu se pot plagia. Cătălin Drulă a fost prezent, sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ai Partidului Mişcarea Populară.

„Bine v-am găsit şi mă bucur să văd că rezistaţi. Şi vreau să vreau să vă spun ceva. Această adunare nu este pe placul PSD şi al PNL, pentru că Iohannis şi adjuncţii lui, Ciucă şi Ciolacu, nu suportă opoziţia. Dacă ar fi după ei, ar vrea să vadă opoziţia dispărută. Democraţia îi încurcă şi opoziţia le strică planurile. De ce? Pentru că le arată incompetenţa şi corupţia. Şi pentru cei mai vechi în politică vreau să vă aduc aminte că mai existat un politician care şi-a propus în mod public să distrugă opoziţia. Era Adrian Năstase în anul 2002 şi nu a sfârşit bine. Aşa că am un mesaj foarte clar şi pentru domnii Iohannis şi executanţii de mai departe Ciucă, Bode, cei care cred că cine nu e cu ei trebuie să dispară, opoziţia e aici şi nu pleacă nicăieri”, a transmis Drulă celor prezenţi.El a mai declarat că premierul Nicolae Ciucă spune „să trăiţi şi nu are nicio idee despre economie”.

„Ce fel de guvernare e aceea în care, cu războiul lângă noi, nu avem ministru la Apărare? Şi partidele cele două, roşu şi galben, cum spunea domnul preşedinte, se ceartă şi se fandosesc şi se invită care să preia Ministerul Apărării. Atâta iresponsabilitate cu un război lângă noi mai rar. Ce fel de guvernare este aceea în care premierul spune să trăiţi şi nu are nicio idee despre economie. Viziunea politică şi competenţa – astea nu se pot plagia”, a mai declarat liderul USR.

Drulă acuză coaliţia de guvernare că nu găseşte bani pentru pensionari, îşi „bat joc şi se întrec în declaraţii nea Ion cu nea Marcel care dă procente”.

Economia a început să frâneze abrupt. Guvernul se împrumută pe bandă rulantă la dobânzi care au explodat şi în timpul ăsta ce fac ei? Se ceartă pe sinecuri, pe mufarea la banul public, pe cine ia ANRE, cine apucă ANCOM-ul, cine ia Consiliul Concurenţei. Asta sunt preocupările PSD şi ale PNL la guvernare. Aţi văzut recent ordonanţă de urgenţă. Pentru ce? Pentru români? Pentru un scop? Nu, ca să prelungească mandatul celui de la ANRE, să mai ia încă şase luni 12.000 de euro pe lună. 12.000 de euro pe lună pentru un client de partid când vedem care-i situaţia din energia din România? Dar pentru pensionari nu au găsit bani, pentru părinţii şi bunicii noştri, îşi bat joc şi se întrec în declaraţii nea Ion cu nea Marcel care dă procente. Nu vă e ruşine?”, a mai afirmat Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai spus sâmbătă faptul că preşedintele Klaus Iohannis „a vândut România unei mafii, care a destabilizat Justiţia şi vrea să o controleze politic”, iar „preţul” îl reprezintă clasarea a 557 de dosare de mare corupţie însumând un prejudiciu de 1,2 miliarde euro.

„Klaus Iohannis a vândut România unei mafii, care a destabilizat Justiţia şi vrea să o controleze politic. Preţul: 1,2 miliarde de euro în prejudicii din cele 557 de dosare de mare corupţie, care urmează să fie clasate. Opt ani de regim Iohannis au distrus economia, bunăstarea şi, acum, ultima speranţă de dreptate a românilor”, a transmis Drulă.

Acesta afirmă că Iohannis ar fi urmărit „un parteneriat toxic cu PSD, pentru a alimenta camarila de firme şi pile cu impunitate”.

Între timp, oamenii cinstiţi din România trăiesc mai prost şi se uită cum clasa de privilegiaţi a Marelui Trădător de la Cotroceni se îmbuibă cu nemiluita. Şi oricât îşi doreşte acest dictator închipuit, Opoziţia e aici şi nu pleacă nicăieri. Ne vom lupta cu sistemul lui mereu şi peste tot. Iar în 2024, regimul Iohannis va fi istorie. Ne revine responsabilitatea de a repara dezastrul după ei”, a adăugat Cătălin Drulă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *