USR a lansat „Cartea Neagră” a guvernării PSD – PNL. Stelian Ion: „E o zarvă, gargară continuă în spațiul public și nici o soluție!” – VIDEO

Cătălin Drulă, președintele USR, a prezentat joi „Cartea Neagră” a guvernării PSD-PNL, un raport critic al activității Guvernului la un an de la preluarea mandatului. „Din cauza PSD-PNL, românii trăiesc astăzi mai rău decât în urmă cu an. Și peste 85% dintre ei cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită”, afirmă Cătălin Drulă. Concomitent cu anunțul USR, a avut loc și la Constanța o conferință de presă, susținută de deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi.

Stelian Ion a fost cel mai vehement împotriva actualei guvernări, susținând faptul că românii se confruntă cu o gargară continuă și nici o soluție. De asemenea, nu avem nici acea prosperitate care se promitea pe vremuri:

În ceea ce privește justiția, Stelian Ion rămâne la părerea că ne confruntăm cu magistrați hărțuiți și modificări legislative nocive, care fac ca în fiecare zi să avem valuri de pensionări, iar dosarele vor dura și mai mult:

USR-iștii salută ridicarea MCV, însă potrivit lui Stelian Ion acest lucru nu garantează intrarea în Schengen și un eventual eșec politic în acest an ar putea să ne pună în situația de a aștepta din nou câțiva ani pentru un eventual vot favorabil:

Potrivit unui comunicat de presă al USR, după un an de guvernare PSD-PNL, oamenii suferă cele cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani: curentul, gazele și încălzirea s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%.

Ratele la bănci au crescut de patru ori. România nu a mai trecut printr-o astfel de inflație din 2004. Deciziile inepte prin care Guvernul a încercat să controleze piața de energie au făcut ca România să aibă printre cele mai mari prețuri la energie pentru populație din Europa. Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenție: prețurile au continuat să crească și bugetul public a fost făcut praf. Marile proiecte ale României au fost ratate: nu avem spitale noi, nici legi ale Educației, nici autostrăzi. Într-un singur an, guvernul PSD-PNL a anulat și blocat licitații pentru 815 km de autostrăzi și drumuri naționale și a reziliat contracte pentru 330km. Alți 660km aflați în faza de proiectare au un viitor incert. Din cauza incompetenței ministrului Grindeanu, statul român trebuie să plătească aproape 6 milioane de euro pentru întârzierile la podul de la Brăila”, se menționează în comunicat.

Liderii USR susțin că principala sursă de modernizare a României – PNRR – este în pericol din cauza ritmului foarte lent cu care Guvernul reușește să îndeplinească cerințele pentru putea cere noi tranșe de bani.

„Într-un singur an patru miniștri au plecat din Guvern din cauza acuzațiilor de plagiat, abuz în serviciu și incompetență: Vasile Dâncu – ministrul Apărării, Florin Roman – ministrul Cercetării, Sorin Câmpeanu – ministrul Educației, Adrian Chesnoiu – ministrul Agriculturii. Premierul Ciucă, Lucian Bode – ministrul de Interne și Angel Tîlvăr – noul ministru al Apărării sunt și ei acuzați de plagiat. Cătălin Drulă le-a cerut liderilor Coaliției să oprească risipa din banii publici, să reducă taxele pe muncă astfel încât să lase mai mulți bani în mâinile oamenilor și companiilor și să îi dea afară din Guvern pe miniștrii plagiatori și incompetenți”, conform comunicatului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *