Răsăuțeanu (PSD) solicită locuri suficiente de parcare pe străzile care se modernizează

Consilierii locali municipali s-au reunit joi în cadrul ședinței ordinare pe luna februarie, în cadrul căreia au dezbătut și adoptat o serie de proiecte de hotărâre, precum cel privind „modificarea și completarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa”. Concret, este vorba despre un proiect despre care s-a spus că „s-au pierdut banii europeni”, în privința asfaltării unor străzi, cea mai cunoscută fiind Cuza Vodă.

Primarul Vergil Chițac a explicat motivația inițierii proiectului, susținând faptul că nu se pierde nici un euro, banii fiind mutați tot în cadrul proiectului, numai că în privința străzilor în cauză va interveni Confort Urban. În cadrul dezbaterilor, liderul de grup al consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu, i-a solicitat primarului să includă în actualele și/sau viitoarele proiecte locuri suficiente de parcare:

„Este evident că o astfel de modificare se impune atâta timp cât nu sunt cheltuieli eligibile pentru a asfalta un carosabil care nu conține o bandă dedicată transportului în comun. Noi – grupul PSD – vrem să subliniem un alt aspect: nu se vor modifica indicatorii, trebuie să avem mare grijă ca indicatorii să rămână în picioare, important este să nu cheltuim bani aiurea și lucrările să se termine cât mai repede, pentru că deja constănțenii au așteptat destul și se impune ca aceste lucrări să se termine cât mai repede! Ceea ce noi solicităm este ca pe întreg tronsonul să se prevadă obligatoriu locuri de parcare. Nu numai pe Cuza Vodă, ci pe toate străzile care au fost modernizate, se poate face acest lucru pentru că retragem Cuza Vodă din proiect și devin realizabile aceste parcări”, a spus Răsăuțeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Răsăuțeanu (PSD) solicită locuri suficiente de parcare pe străzile care se modernizează

 • duminică, 3 martie 2024 la 16:00
  Legătură permanentă

  Macar el sta in oras nu in Eforie precum Chițac si intelege situatia dezastroasa cu parcarile si șantierele nefinalizate de ani de zile
  Sper sa-l voteze lumea pe Costin sa scoata orasul si statiunea din perioada comunistă implementată de fosilele din conducere

  Răspunde
 • duminică, 3 martie 2024 la 09:33
  Legătură permanentă

  Domnul Răsăuțeanu ,mereu alături de Comunitate ,un lider de excepție, cu proiecte minunate, atent la nevoile cetățenilor!Merită din toată inima ,să fie Primarul Orașului Constanța!

  Răspunde
  • duminică, 3 martie 2024 la 10:33
   Legătură permanentă

   Costin RĂSĂUȚENU reprezintă vocea constănțenilor în consiliul local. Nemulțumirile cetățeanului constănțean sunt multe iar unele dintre ele s-au acutizat în ultimă perioadă. O reședință de județ sufocată de traficul auto din lipsa unor variante alternative de acces către stațiunile de pe litoral.
   Lipsa locurilor de parcare, în special în centrul localității și în zonele cu trafic intens, cu instituții care ar trebui să asigure accesul constănțeanului, pentru rezolvarea problemelor sale și ale comunității ridică zilnic nivelul de stres al locuitorilor.
   Nu aplicarea de amenzi de circulație pentru conducătorul auto, care în grabă cotidiană nu are unde parca, pentru că administrația locală nu îi asigură condiții civilizate este rezolvarea.
   În aceste condiții, administratorul cetății se transformă din reprezentant al cetățeanului într-un opresor, mereu la pândă pentru vânătoarea de oameni și de fonduri necuvenite.
   Rezolvarea este construirea de parcări supra și subterane, după modelul celor existente în supermarket. Dacă acolo a fost posibilă construirea lor, atunci este posibilă și la nivelul municipiului Constanța, printr-o mai bună administrare și o mai bună gestionare a fondurilor.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *