Delegație a turcilor de la TIKA, în vizită la Constanța. Primarul Chițac, discuții despre „renovarea Geamiei Hunchiar și a Moscheei Carol I”

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita noului coordonator al Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă – TIKA, Salih Yürç, alături de domnul Emre Yurdakul, Consul General al Republicii Turcia la Constanța, domnul  Yusuf Muurat, Muftiul Cultului Musulman din România și alți membri ai TIKA. În cadrul vizitei de prezentare a noului coordonator TIKA, discuțiile s-au axat pe colaborările viitoare dintre municipalitate și agenție în diverse domenii, cu accent pe sprijinul pe care agenția ar putea să îl ofere proiectelor din sfera sănătății la nivelul municipiului Constanța.

Vergil Chițac a subliniat relațiile excelente de cooperare care există între municipalitate, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Muftiat, și a menționat proiectele realizate împreună de către cele trei instituții. De asemenea, doamna dr. Simona Claudia Cambrea, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, și domnul  dr. Marius Prăzaru, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, au stabilit linii și domenii de cooperare cu TIKA. O altă temă importantă a discuțiilor a fost reprezentată de perspectivele privind renovarea Geamiei Hunchiar și a Moscheei Carol I.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *