Primarul Chițac lasă Fondul Imobiliar fără piețe, ca să le modernizeze și promite că… le dă înapoi: „Să fim onești: Ei nu au specialiști, nu știu să facă!” USR: „Este ILEGAL” – DOCUMENT

Consilierii locali municipali s-au reunit marți în ședința ordinară pe luna februarie cu prilejul căreia au adoptat o serie de proiecte, printre care și cel privind „revocarea dreptului de administrare al  societăţii Administraţia Fondului Imobiliar S.R.L. Constanţa asupra imobilelor situate în municipiul Constanţa”, proiect inițiat în cadrul ședinței de primarul Vergil Chițac.

Concret, este vorba de obiectivele Piața Griviței, Filipescu, imobilul de pe str. Mercur și terenurile de tenis din Tomis Nord ale Administrației Fondului Imobiliar, pe care edilul promite că vrea doar să le modernizeze și apoi să le dea înapoi în administrarea AFI, subliniind faptul că personalul Administrației este incapabil să întocmească o serie de proceduri:

Nu este intenția noastră ca aceste active pe care le retragem de la ei să o facem ca să-i decapitalizăm. Nu are nici o legătură procesul lor de transformare în societate comercială cu faptul că noi retragem activele astea. E vorba de Piața Griviței, Filipescu, imobilul de pe str. Mercur și terenurile de tenis din Tomis Nord. Noi vrem ca activele astea să le revitalizăm, iar ei nu pot să o facă. Să fim onești: nu au specialiști care să știe să scrie un caiet de sarcini, să organizeze licitații, durează foarte mult procedurile la ei. Nu facem altceva decât să le retragem, le facem, le dăm dup-aia înapoi să le exploateze. Asta e gândirea noastră, nicidecum alta!”, a spus Chițac.

Replica a venit de la liderul consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe:

Sunt suficiente motive care ne sugerează ilegalitatea, inclusiv din perspectiva faptului că luarea piețelor la AFI nu poate să fie decât definitivă nu poate ulterior să rămână – într-o anumită formă – administrator asupra piețelor. Dacă li s-a luat dreptul de administrare asupra piețelor s-a terminat, nu mai poate să intervină Fondul Imobiliar, iar din perspectiva capacității AFI de a manageria anumite proiecte, mă întreb cât de capabilă e Primăria, pentru că sunt numeroase situații în care s-au pierdut fonduri din cauza incapacității de a manageria anumite proiecte de dezvoltare. Acest proiect este din capul locului greșit, de aceea vom vota împotrivă!”, a spus Caragheorghe.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *