LMP prezintă parlamentarilor proiectul Statutului Unitar al Militarilor. Țuțuianu (PSD) preia sarcina creşterii diurnei marinarilor aflați în misiune în afara egidei NATO

În weekendul care a trecut, a avut loc o întâlnire de lucru la sediul Ligii Militarilor Profesioniști cu deputatul social-democrat constănțean Marius Horia Țuțuianu, vicepreședinte al Comisiei de buget-finanțe din Parlamentul României. Preşedintele LMP, domnul Cap.(r) Dănuț Albu și juristul LMP, Valentin-Emilian Pîntea, a avut o întâlnire de lucru cu Țuțuianu pe marginea Statutului Unitar al Militarilor și, printre altele, s-a discutat despre creșterea diurnei marinarilor aflați în misiune sau în exerciții pe mare în afara egidei NATO de la suma de 17, 5 euro la 60 de euro.

„În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții pe marginea Proiectului de Lege privind Statutul Unitar al Militarilor ce urmează să fie introdus în dezbatere parlamentară şi au fost dezbătute şi alte probleme cu care se confruntă militarii activi, veterani sau în retragere, situați la baza ierarhiei Armatei Române. Printre punctele importante abordate împreună cu domnul deputat s-a aflat şi propunerea creşterii diurnei marinarilor aflați în misiune sau în exerciții pe mare în afara egidei NATO de la suma de 17, 5 euro la 60 de euro. În semn de recunoştință pentru sprijinul acordat în identificarea celor mai bune soluții pentru a rezolva problemele militarilor şi cu scopul de a-i mulțumi pentru implicare, preşedintele LMP a oferit domnului deputat o Plachetă de Excelență, o insignă cu sigla Ligii, precum şi alte obiecte-suvenir inscripționate cu însemnele celei mai puternice şi respectate asociații a militarilor profesionişti. Dorim să mulțumim încă o dată domnului Marius Horia Țuțuianu, şi pe această cale, pentru disponibilitate şi pentru interesul de a găsi soluții alături de LMP pentru cei care alcătuiesc pilonul Armatei României”, au transmis reprezentanții LMP.

Amintim că Liga Militarilor Profesioniști a redactat un proiect de lege pentru unificarea statutelor, astfel încât să existe un singur statut al militarilor din Armata Română, statut ce ar duce la eliminarea inechităților din sistemul militar.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *