Iohannis: „NU se face rotativa Guvernului în timpul grevei profesorilor!”

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, aflat în județul Sibiu, rotativa guvernamentală se va realiza după ce se rezolvă greva profesorilor. „Fiind azi joi și greva neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura mâine sau peste câteva zile, dar nu asta e important dacă acum imediat, sau dacă peste o săptămână-două se face rotația. Important este să avem stabilitatea guvernării”, a zis Iohannis.

Acesta a adăugat că demisia premierului ar trebui să apară „în mod normal, mâine, dacă greva se finalizează”. „Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri, e destul de complicat, se pot lua pe rând”, a precizat șeful statului.

Negocieri la Guvern cu liderii sindicatelor din educație, fără Ciucă și Ciolacu

Liderul Federației Naționale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, a declarat joi, la Digi24, că a primit de la ministrul Educației, Ligia Deca, o nouă invitație la negocieri pentru încheierea grevei profesorilor. Întâlnirea a început la ora 16.00 și au mai fost invitați președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu, precum și Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Guvernul a anunțat că întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în absența actualului și viitorului premier, Nicolae Ciucă, respectiv Marcel Ciolacu.

Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria”, transmite Executivul.

Hadăr a spus că sindicaliștii „nu au gărgăuni în cap” și înțeleg că Guvernul nu poate face minuni peste noapte, dar profesorii vor garanții că promisiunile vor fi respectate. Potrivit lui Hadăr, problema este că sindicaliștii nu au încredere în Guvern și doresc să primească angajamente clare în scris din partea Executivului. Negocierile vin după ce sindicatele au refuzat oferta de miercuri după-amiază a Guvernului și au protestat joi în fața Palatului Victoria.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *