Avem rotativă guvernamentală până la finalul lunii – Ciucă: „Vineri îmi DEPUN mandatul” – VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune vineri mandatul și că va lua ulterior o decizie dacă rămâne în Guvern. Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a răspuns afirmativ. „Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica.

Despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”. Potrivit lui Ciucă, dacă se renegociează protocolul, PSD va extrage primul minister.

Este normal să existe o ierarhizare în funcție de ponderea în parlament și în coaliție. (…) Decizia e luată ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere”, a menționat acesta. „Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid”, a mai spus el.

Premierul Nicolae Ciucă cere înțelegere din partea sindicatelor din educație. Acesta a spus miercuri că i-a rugat pe reprezentanții din sindicate să înțeleagă că „orice intervenție a noastră acum va trebui după aceea corectată prin legea salarizării”.

Ceea ce i-am rugat pe reprezentanții din sindicate a fost să înțeleagă că orice intervenție a noastră acum va trebui după aceea corectată prin legea salarizării, care lege a salarizării ne-am asumat să o devansăm și la data de 15 iulie, împreună cu Ministerul Muncii, să se intre în dialog cu toate categoriile profesionale, având educația și sănătatea ca prioritate, și în felul acesta să reușim, pe baza dialogului cu mediul asociativ, ca până pe data de 1 septembrie să finalizăm legea și să intrăm cu ea în Parlament”, a spus premierul.

Liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți și le-au asumat cu responsabilitate, cu înțelepciune și au demonstrat că acestea pot fi rezolvate, pot fi duse la bun sfârșit, spune Nicolae Ciucă în cadrul unui eveniment organizat cu prilejul zilei PNL – 148 de ani de la înființarea partidului.

Suntem partidul care a demonstrat, în condiții dificile, că putem atrage sume record din fonduri europene și din investiții private, că avem voința de a mișca reforme care vor schimba statul și care îl vor face mai eficient, cum sunt Legile Educației votate zilele acestea, că reușim să asigurăm o creștere economică importantă, că modernizăm drumuri și spitale, că ne îngrijim de cei aflați în dificultate. Pe acest drum trebuie să mergem în continuare. Obiectivul major pe care trebuie să-l urmărim în următorii ani este să facem din România un membru egal al familiei europene. De aceea, dezvoltarea economică și recuperarea diferențelor care ne mai despart de statele dezvoltate ale Europei vor trebui să fie o prioritate a acțiunilor noastre la guvernare”, afirmă Nicolae Ciucă.

El afirmă că România are resursele și inteligența pentru a fi nu doar a șasea țară din Uniunea Europeană ca număr de populație, dar și ca putere economică.

Țara noastră are acest potențial, are resursa umană, are resursele naturale, și trebuie să-și fixeze acest obiectiv.Este un obiectiv pe care Guvernul, indiferent cine îl va conduce, împreună cu cetățenii româniei, trebuie să-și asume un astfel de obiectiv. Este necesar, așadar, să avem voința și determinarea de a urmări să îndeplinim acest obiectiv. Acesta este rolul PNL pe scena politică, asta este misiunea noastră ca partid în următorii ani. PNL are vocația să fie în prima linie a guvernării bune, durabile pentru România. O dovedește toată istoria lui de până acum și doresc să vă asigur că vom face totul, inclusiv în aceste zile, să menținem acest statut, prin atitudine responsabilă și constructivă în cadrul Coaliției de guvernare. Au spus și antevorbitorii mei, doresc să subliniez și eu, că PNL, liberalii nu s-au speriat niciodată de greutăți și le-au asumat cu responsabilitate, cu înțelepciune și au demonstrat că acestea pot fi rezolvate, pot fi duse la bun sfârșit”, adaugă Ciucă.

Liderul liberal a menționat și greva din Educație.

De aceea și astăzi, (PNL – n.r.) are ca obiectiv rezolvarea problemelor ridicare de sindicatele din Educație și îmi asum ceea ce voi declara acum, și anume, că am avut un dialog deschis, îl vom avea în continuare și considerăm că problemele cadrelor didactice sunt îndreptățite dar împreună, așa cum am procedat în zilele trecute, inclusiv ieri și sunt convins că și astăzi, prin dialog deschis, prin înțelegerea contextului și prin înțelegerea pașilor pe care îi avem de făcut în continuare pentru a asigura guvernarea și satbilitatea țării, vom ajunge la un rezultat astfel încât copiii și părinții să nu fie victimele acestui demers”, conchide Ciucă.

Premierul a anunțat, totodată, că actele normative privind bonificațiile necesare profesorilor debutanți vor fi aprobate vineri, în ultima ședință de guvern:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *