Iohannis, dezlănțuit pe NATO, la Summit-ul Alianței: „Marea Neagră era tratată ca fiind apropiată de Lună! Vrem la schimb un alt sistem Patriot” – VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a dezlănțuit la adresa NATO. Prezent la Summit-ul de la Washington, Iohannis a declarat că multă vreme Marea Neagră a fost tratată cu indiferență și că avertismentele României cu privire la agresivitatea Rusiei au fost ignorate:

De când am avut onoarea să devin președintele României m-a preocupat situația legată de securitatea României și am analizat asta cu echipa mea. Situația nu era bună, nu exista întărirea Flancului Estic, nu existau planuri. Marea Neagră era tratată ca o zonă mai degrabă apropiată de Lună decât de spațiul Euro-Atlantic. Întărirea flacului Estic este o sintagmă comună astăzi. Din păcate târziu, aliații au înțeles că avertizările noastre în privința asertivității Rusiei sunt lucruri reale și nu povești aduse de noi din istorie. Rusia este considerată amenințare pentru NATO, nu din trecut, ci pe viitor. Noi nu vrem să mergem la… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *