Huțucă (PNL) NU va candida la președinția Consiliului Județean. „Decizia BPN trebuie citită cu maximă atenție: este în funcție de situație!” Susținere totală pentru Chițac, Lupu este… out

A fost Birou Politic Județean astăzi la PNL Constanța și implicit o conferință de presă ulterioară evenimentului liberal. PRO România Constanța a trecut cu arme și bagaje la PNL, dar s-au purtat discuții și pe traiectoria politică a organizației județene în perioada următoare, dat fiind faptul că suntem în an electoral, iar partidele trebuie să-și anunțe candidații, în special în ceea ce privește alegerile locale. De altfel, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a subliniat faptul că în perioada următoare vor urma și alte recrutări: „În ultima vreme am făcut un tur al organizațiilor, nu am simțit niciodată o echipă a PNL Constanța mai consolidată ca în acest moment și acest boost de putere ni-l dă și alăturarea echipei PRO România, dar și alte preluări pe care le vom comunica în perioada următoare”, a spus Huțucă.

pnl constanta 1

O decizie recentă a Biroului Politic Național arată faptul că liderii județeni ar fi obligați să candideze la șefia Consiliului Județean sau la primăria reședință de județ. În această privință, Bogdan Huțucă a arătat faptul că prevederea se referă la organizațiile cu probleme de-a lungul timpului, iar Constanța nu se află în această situație, întrucât organizația de la malul mării, în 2020, a câștigat tot ceea ce era mai important:

„Dacă vreodată voi candida pe oricare din poziții, fie că este de parlamentar sau de ce doriți, veți fi primii pe care îi voi invita la o conferință. Opțiunea privind candidatura la CJ, este o opțiune care nu-mi aparține mie, ci filialei Constanța. Eu în calitate de președinte, alături de filială, vom face tot ceea ce este posibil să avem cele mai bune rezultate. Astăzi, avem – eu spun – cea mai consolidată bază de candidați, sunt oameni cu experiență în administrație publică și o notorietate suficient de mare ca să optimizeze un număr de consilieri județeni. Decizia se va lua la nivelul Comitetului Județean și va fi comunicată Biroului Central. Dacă vă referiți la decizia BPN al PNL, trebuie citită cu maximă atenție: impunerea de poziționare sau de a candida are o clarificare acolo: în funcție de situație! Asta înseamnă în funcție de specificul fiecărei filiale, iar mobilizarea este țintită către organizațiile care nu au fost cele mai performante și care nu și-au atins întotdeauna obiectivele. PNL Constanța a câștigat și CJ și Primăria, astăzi administrează 31 de primării în care se află 75% din cetățenii acestui județ, de la Negru Vodă până la Medgidia sunt 1,2 miliarde de euro implementați în proiecte!”, a spus deputatul Huțucă.

În contextul politic actual, președintele în funcție al CJC, Mihai Lupu, ales pe listele PNL în 2020, cel mai probabil este exclus din calcule. Practic, nu va mai candida din partea PNL în acest an.

Mihai este unul mai vechi oameni din PNL și este motivul pentru care am încheiat un parteneriat politic cu el. Ne-a dezamăgit pe mai multe planuri și perspective. A fost o lecție foarte bine învățată și am accentuat: ceea ce contează în profilul următorului candidat este experiența demonstrată în administrație publică – adică garanția că proiectele noastre vor fi implementate și notorietate pentru a obține cel mai bun scor electoral”, a spus Huțucă.

De partea cealaltă, deputatul Huțucă a arătat susținerea totală pentru primarul în funcție al municipiului, Vergil Chițac: „Niciodată nu am încetat să îl susținem pe Vergil Chițac la Primăria Constanța. Susținerea este totală! Relația între noi și domnul Chițac este una foarte bună, s-a integrat total în echipa PNL Constanța! Constanța a evoluat foarte mult în ultimii 3-4 ani și revin la obiectivul nostru: dezvoltăm România, dezvoltăm Constanța!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *