Stroe (PSD) convins că nu există nici un motiv să nu intrăm în Schengen: „Am revizuit Codurile Penale, am votat Legile Justiției, am securizat granițele! NU mai e nici un obstacol”

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

Odată cu ridicarea MCV, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, susține că România a făcut mult mai multe în ultima perioadă și, practic, nu există nici un motiv politic în prezent de respingere a țării noastre de aderare la Schengen:

„Salut decizia istorică pentru România, prin care Comisia Europeană a cerut ridicarea MCV în cazul țării noastre! România îndeplinește deja cele patru condiționalități din Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe justiție. În ce privește activitatea noastră din Legislativul României, „Parlamentul a îmbunătăţit procedura privind ridicarea imunităţii politice, iar instituţiile responsabile pentru aplicarea regulilor privind integritatea şi conflictele de interese şi pentru gestionarea şi recuperarea activelor ilegale au lucrat eficient”, arată Comisia Europeană. Am revizuit Codurile Penale, am votat Legile Justiției – care au fost și promulgate – am securizat granițele prin tehnici și mecanisme de securitate moderne. Prin urmare, nici măcar acest obstacol nu mai stă în calea aderării meritate a României la spațiul Schengen, mai ales în contextul în care Olanda a făcut o legătură directă între cele două dosare!”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *