Chițac și-a propus să DISTRUGĂ Piața Tomis 3! Deși are PROFIT, a planificat-o pentru concesionare. PSD-iștii au luat foc: „E clar că e vorba de INTERESE!” – DOCUMENT

Consilierii locali municipali constănțeni sunt convocați în ședință pentru 29 aprilie. Se preconizează a fi una dintre cele mai controversate ședințe din ultima perioadă, dată fiind aglomerația de PUZ-uri și PUD-uri, dar și alte proiecte cu probleme, cum ar fi cel despre care vorbim astăzi, privind „aprobarea studiului de oportunitate pentru administrarea eficientă a bunurilor aflate în administrarea/proprietatea R.A.E.D.P.P. Constanța”.

Este vorba de mai multe piețe administrate de RAEDPP – Piața Tomis 3, Unirii și Tomis Nord și pe care primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și-a propus, literalmente, să le nenorocească. Cazul strigător la cer este cel al Pieței Tomis III. Aceasta înregistrează în prezent un profit lunar de aproape 6.500 de euro pe lună. Primarul Chițac susține că… nu îl lasă vecinii să o modernizeze și vrea s-o concesioneze pentru 992/eur/lună, considerând că acest lucru va fi profitabil și fără riscuri. După ce își face treaba cine trebuie – după cum vom vedea – aceasta, teoretic, pentru că la primarul Chițac nimic nu e niciodată clar, va reveni la RAEDPP:

tomis3

Întregul proiect de hotărâre este o poveste de adormit copii, care insistă pe o singură idee și are o singură concluzie – concesionarea, culminând cu limbajul de lemn al standardelor europene:

tomis31

În ceea ce privește revenirea la RAEDPP, este o altă poveste a primarului Chițac, întrucât concesionarea în cauză poate fi bătută în cuie pentru… 25 de ani:

tomis32

Saga Pieței Tomis 3 începe în mandatul fostului director, Florin Gheorghe, când Dumitru Cușu și Daniel Pandele, doi investitori locali, au solicitat administrarea pieței, promițând… 4.000 de euro pe lună. Chițac e mai ieftin: nici măcar 1.000.

Hira (directorul general al RAEDPP, Stere Hira – n.r.) s-ar fi opus fără probleme, că doar nu e nebun să se ducă la închisoare, dar „ordinul” venit din Primărie s-a executat prin USR-iștii din Consiliul de Administrație, așa că până la urmă nici el nu a mai avut de ales. Până la urmă, mișcarea e în dezinteresul Regiei și al consumatorului. Cine garantează că nu vor fi crescute prețurile pentru omul de rând?”, au spus surse din Primăria Constanța, pentru TOMIS NEWS.

„Este HOȚIE!”

Interesant nu este doar faptul că PSD-iștii constănțeni critică proiectul – by default, fiind vorba de opoziție – ci și din cauza faptului că… alți PSD-iști ar fi implicați! Cel mai revoltat dintre ei este deputatul Marius Horia Țuțuianu:

Este greu de crezut că o administrație responsabilă ar putea face așa ceva și, totuși, echipa primarului Vergil Chițac pune la cale concesionarea piețelor din municipiu, pe sume de nimic!  Nu pot să nu mă întreb ce a păzit „marea apărătoare a dreptății”, Felicia Ovanesian pe nume de city manager? Cum a putut tocmai ea, cea care urla din toții rărunchii ong-iști împotriva manglelor de acest fel, să nu vadă coțcăria mai mult decât evidentă?Pentru că este, realmente, o coțcărie! Una  pe care nicio administrație din ultimii peste 30 de ani nu a îndrăznit să o facă. Să concesionezi piețele constănțenilor cu 0, 76 euro pe metru pătrat,   pentru 25 de ani, acoliților politici este, nici mai mult, nici mai puțin, decât HOȚIE. Îmi asum aceast termen, în condițiile în care ar fi putut măcar să le concesioneze  la prețul real și când este de notorietate că cei care sunt  pregătiți să le acapareze sunt apropiați ai PNL Constanța. Nu vreau să asist impasibili la această făcătură  cu iz penal și în acest sens  atrag atenția consilierilor municipali PSD Constanța să fie responsabili la momentul votului pentru proiectul de hotărâre inițiat de Vergil Chițac. Un proiect cel puțin discutabil, ca să nu spun dubios!  Un proiect care nu are ceva în comun cu binele constănțenilor, ci cu prosperitatea unui grup de interese politice”, a spus Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

PROIECTUL DE HOTĂRÂRE:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Chițac și-a propus să DISTRUGĂ Piața Tomis 3! Deși are PROFIT, a planificat-o pentru concesionare. PSD-iștii au luat foc: „E clar că e vorba de INTERESE!” – DOCUMENT

  • vineri, 22 aprilie 2022 la 14:44
    Permalink

    Ce mai conteaza .Dupa ce a distrus TOT orasul NU mai conteaza

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *