Bulgaria convoacă Consiliul de Securitate după mobilizarea anunțată de Putin: „Există risc pentru securitatea naţională”

Premierul interimar al Bulgariei, Gălăb Donev, a declarat că va convoca Consiliul de Securitate, care săptămâna viitoare, probabil joi, va lua deciziile şi măsurile relevante. Motivul este escaladarea tensiunilor în conflictul militar dintre Rusia şi Ucraina, scrie Rador.

„Există un risc pentru securitatea naţională a Bulgariei, dar nu există nicio ameninţare militară directă pentru Bulgaria în acest moment”, a subliniat Donev. Potrivit şefului cabinetului interimar, mobilizarea parţială anunţată de către preşedintele Federaţiei Ruse duce la o escaladare a tensiunilor. „Nu sprijinim acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina”, a menţionat premierul bulgar.

Bulgaria condamnă referendumurile din Ucraina

Ministrul interimar al afacerilor externe din Bulgaria, Nikolai Milkov, a declarat în cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York, că „trecem printr-o perioadă marcată de multe provocări”.

Şeful diplomaţiei bulgare a exprimat, de asemenea, poziţia ţării sale cu privire la agresiunea rusă în Ucraina şi la referendumurile din teritoriile ocupate: „Această agresiune militară ilegală, care este condusă de un stat membru permanent al Consiliului de Securitate, nu numai că subminează securitatea globală, dar creează şi un pericol pentru întreaga ordine internaţională bazată pe reguli. Bulgaria este foarte îngrijorată de escaladarea actuală a conflictului şi de mobilizarea parţială anunţată în Federaţia Rusă”, a subliniat Milkov, scrie Rador.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *