Ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la carburant. Țuțuianu (PSD): „Ajutăm firmele! Sunt bani europeni, deci zero impact asupra bugetului de stat”

Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect de hotărâre de guvern, o schemă de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la carburant. Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022. Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local. Deciziile de compensare se emit până la 31.12.2022, iar plata efectivă a ajutorului de stat se poate face până la 31 iulie 2023, inclusiv. Bugetul schemei de ajutor de stat este de 300 de milioane de lei pentru un număr estimat de 3.000 de operatori economici.

Potrivit deputatului social-democrat constănțean, Marius Horia Țuțuianu, proiectul face parte din programul Sprijin pentru România:

Ajutor financiar acordat transportatorilor și distribuitorilor, pentru fiecare litru de combustibil achiziționat! Este o altă măsură cuprinsă în pachetul “Sprijin pentru România”, pe care Guvernul o pune în aplicare. Sunt bani europeni, cu impact ZERO asupra bugetului de stat. Concret, se acordă 50 bani pe litrul de combustibil, în valoare totală de până la 400.000 euro/ întreprindere, echivalent în lei. Ajutorul este sub forma unui grant de care pot beneficia operatorii economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022. Ajutăm firmele din domeniu, diminuăm efectul scumpirii carburanților, sprijinim România!”, a transmis deputatul Țuțuianu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *