Continuă Evaluarea națională la clasa a II-a, cu proba de citit la limba română

Astăzi, elevii din clasele a II-a își vor demonstra abilitățile în cadrul probei de citit la limba română, marcând astfel continuarea evaluărilor și examenelor pentru finalul anului școlar.  Până pe 29 mai vor susține testările și cei din clasele a IV-a și a VI-a.

Peste 500.000 de elevi vor fi evaluați în domenii precum limba română, matematică, științele naturii și limba maternă. Deși notele obținute nu vor fi înregistrate în catalog și nu vor fi făcute publice, fiecare elev și părinte vor primi rezultatele individual, iar specialiștii din domeniul educației vor analiza rezultatele.

Luni, elevii claselor a II-a au trecut prin prima evaluare serioasă din viața lor, susținând proba scrisă la Limba Română. Copiii s-au pregătit temeinic pentru acest test, care a inclus redactarea unei felicitări și a unei compuneri.

Evaluarea competențelor fundamentale pentru elevii clasei a II-a va continua în zilele următoare cu alte probe: limba maternă (scris), matematica și științele naturii.

Vineri va avea loc ultima probă – elevii care aparțin minorităților naționale vor fi evaluați la limba română, atât la scriere, cât și la citire.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *