Viktor Orban vede „o chestiune paneuropeană”: „Mai întâi trebuie câştigate alegerile din Europa, apoi rezultatele votului trebuie interpretate ca fiind opinia oamenilor despre război şi pace”

Alegerile de azi pentru Parlamentul European sunt „primul vot european pe un subiect care priveşte aproape toate statele membre”, a declarat premierul ungar Viktor Orban după ce a votat duminică la Budapesta, transmite MTI. „Campania are loc în jurul războiului în toate ţările, a devenit o chestiune paneuropeană”, a spus Orban. În Ungaria se desfăşoară duminică alegeri municipale, simultan cu scrutinul pentru Parlamentul European.

El a apreciat, răspunzând la o întrebare, că pacea în Ucraina poate fi realizată în două etape: „Mai întâi trebuie câştigate alegerile din Europa, apoi rezultatele votului trebuie interpretate ca fiind opinia oamenilor despre război şi pace”. „Este prima parte a misiunii; a doua jumătate va fi finalizată de americani la alegerile prezidenţiale din SUA”, a adăugat Orban, relatează Agerpres.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *