Viktor Orbán: „Ucraina nu poate câștiga, dar Rusia poate învinge Kievul. Maghiarii din Transcarpatia mor în război”

Nu pare să existe o soluție la conflictul dintre Rusia și Ucraina și asta lasă politica europeană „paralizată”, a declarat prim-ministrul Viktor Orbán la Forumul diplomatic din Antalya.

„Pentru cine crede că timpul este de partea ucraineană și de partea Occidentului, iar continuarea războiului poate oferi succes militar ucrainenilor, este rezonabilă o continuare a războiului. Pentru cine, însă, pare că timpul este mai mult de partea rusă, iar continuarea războiului ar aduce mai mult succes rușilor, e clar că ucrainenii ar face mai bine să se oprească acum. Eu aparțin celei de-a doua tabere”, a spus Orbán.

El a mai spus „avem probleme” pentru că multe țări consideră conflictul drept „războiul nostru” și „dacă inamicul se dovedește a fi mai puternic… tu aparții învinșilor… și este foarte greu de explicat cum să te comporți și cum să ieși din o situație în care pierzi un război”. Orbán a spus că a fost adesea numit „câinele lui Putin” sau „cal troian”.

El a adăugat că nu vede războiul „prin ochii Ucrainei sau ai lui Putin”, ci dintr-o perspectivă maghiară. „Trebuie să reprezint interesul țării mele și al națiunii mele… când ceva este bun pentru unguri, voi sprijini și când ceva este rău, mă voi opune”, a spus el.

Orbán a vorbit și despre  comunitatea etnică maghiară din Transcarpatia, care locuiește acolo de o mie de ani și acum sunt înrolați în armata ucraineană. „Maghiarii mor în războiul din Ucraina”, a spus Orbán, adăugând că acei cetățeni aparțin națiunii maghiare. Pacea în Ucraina ar asigura securitatea „vieților maghiare”, a adăugat el. „Acesta este unul dintre motivele, dincolo de altele, pentru care suntem foarte dedicați ca maghiari față de pace”, a spus Orbán.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *