Viktor Orbán: „Bruxellesul NU este șeful nostru! Suntem o națiune INDEPENDENTĂ!”

Uniunea Europeană se află la Viena, Budapesta și Varșovia, Berlin și Madrid, a spus premierul maghiar Viktor Orbán. Șeful executivului a subliniat că „Bruxelles-ul nu este șeful nostru.”

„Uniunea Europeană nu este la Bruxelles. Uniunea Europeană se află la Viena, Budapesta și Varșovia, Berlin și Madrid. Aceasta este o întrebare foarte importantă. Nu vreau să mă pun cu alți europeni, dar vreau să adaug propriile noastre opinii la decizia europeană comună. Acesta este motivul pentru care participăm la fiecare decizie, ne spunem mereu părerea. Și dacă apare o poziție cu care nu suntem de acord, o vom raporta. Bruxelles nu este șeful nostru. Suntem o națiune maghiară independentă, suverană. Luăm decizii împreună. Dacă nu sunt bune pentru noi, le spunem. Dacă nu sunt bune și le putem împiedica, decizia comună nu se va lua”, a spus Orban.

Mesajul lui Orban vine în contextul în care este criticat la nivel european pentru declarațiile făcute în România, la Băile Tușnad. Liderii grupurilor politice din Parlamentul European (PE) au adoptat vineri o declaraţie comună prin care condamnă declaraţiile considerate „rasiste” ale premierului ungar Viktor Orban de săptămâna trecută, de la Băile Tuşnad, şi subliniază că aceste afirmaţii reprezintă încălcări ale valorilor europene.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *