S-a RUPT „căruța”: Polonia anunță că NU mai există drumul comun cu Ungaria!

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawiecki, a confirmat că drumurile Poloniei și Ungariei s-au despărțit din cauza atitudinilor diferite față de războiul din Ucraina. Acest lucru este raportat de publicația Dziennik Gazeta Prawna citată de rador.ro. În cadrul întâlnirii de vineri cu fermierii din orașul Kuzki din comuna Grębków (voievodatul Mazowiec), șeful guvernului a fost întrebat dacă confirm cuvintele premierului ungar Viktor Orbán, care a spus pe 23 iulie că războiul din Ucraina a zguduit cooperarea polono-maghiară, care a fost axa Grupului de la Vişegrad. Orbán a mai apreciat că obiectivele ambelor țări sunt aceleași, dar „problema este de partea inimii”, deoarece, în timp ce ungurii văd acest conflict ca pe un război între două popoare slave, polonezii „simt că și ei luptă în el”.

Confirm cuvintele prim-ministrului Orbán conform cărora căile Poloniei și Ungariei s-au separat”, a spus Morawiecki.

Șeful guvernului polonez a mai declarat că „Polonia nu participă la războiul din Ucraina”. „Ucrainenii duc război”, a subliniat el. El a mai menționat că „lupta eroică a ucrainenilor este susținută de arme – în principal americane, precum și britanice, poloneze și din multe alte locuri – din aproape toată Europa, al căror scop este să-i ajute să-și protejeze suveranitatea”.

Morawiecki a explicat că Polonia încearcă să ajute Ucraina „să reziste presiunii copleșitoare a inamicului, a agresorului și atacului brutal al Rusiei”.

Vrem ca Ucraina să supraviețuiască și să-și păstreze integritatea teritorială, suveranitatea”, a subliniat el. „Cred că așa și se va se va întâmpla”, a spus șeful guvernului polonez.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.