Viitorul Guvern, compus din 18 ministere. (Încă) premierul Ciucă, tras „de mânecă” despre numărul secretarilor și subsecretarilor de stat din PNL

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, susține că viitorul guvern al coaliției va avea 18 ministere și că partidele vor discuta cu președintele Klaus Iohannis abia după finalizarea negocierilor. Întrebat miercuri de reporterii prezenți la sediul PNL dacă este în planurile PNL să cedeze Ministerul Transporturilor, Nicolae Ciucă a spus: „Încă negociem”.

Decizia este luată ca viitorul guvern să aibă 18 ministere – și nu vorbim doar de cele 18 ministere, știți foarte bine că am dat un semnal foarte clar față de ceea ce înseamnă reducerea numărului de personal, în primă fază, la nivelul aparatului guvernamental și a celui al demnitarilor. Am redus cu 50% numărul de consilieri la nivelul demnitarilor. Reducem numărul de ministere. Vom reduce numărul de secretari de stat și, desigur, aparatele aferente fiecăruia”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis și ce i-a transmis acesta în legătură cu strategia pe mai departe, liderul PNL a răspuns: „Vom avea o discuție cu domnul Președinte după ce finalizăm negocierile (…). Președintele nu se implică în acest proces. Este decizia partidelor politice ce fac”.

Declarațiile premierului nu l-au mulțumit pe deputatul constănțean al Uniunii Națiunii Române, Dumitru Viorel Focșa, care l-a întrebat pe șeful Executivului care este numărul concret al liberalilor din viitorul Cabinet redus:

„Domnule prim-ministru,

Recent, ați anunțat că PNL a aprobat, în ședința biroului național, reducerea numărului de ministere și a numărului de secretari de stat în următorul guvern, la rotativă, un gest tardiv, prin care se pare că doriți să punctați mai mult politic, ca de obicei, mascând, astfel, ineficiența guvernului pe care, încă, îl mai conduceți. Prin urmare, domnule prim-ministru, vă rog să îmi transmiteți următoarele:

  1. De ce nu ați adoptat până acum astfel de măsuri de reducere și efientizare a aparatului guvernamental?
  2. Care este numărul total al secretarilor și sub-secretarilor de stat, membri PNL, din Guvern și ministere?
  3. Câte femei veți propune ca să intre în componența noului guvern?

Solicit răspuns scris.

Cu mulțumiri, Dumitru-Viorel Focșa, Deputat circumscripția electorală 14 Constanța”

Iohannis: „Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că viitorul Guvern ar putea să fie învestit pe 30 mai.

Nu există nici o sincopă în discuții. După părerea mea, calendarul inițial al rocadei poate fi respectat. Vineri ar începe procedura și în variantă optimală, ea s-ar putea încheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus și celor din PNL, i-am rugat să trateze negocierile în coaliție și cu greviștii cu toata seriozitatea, fiindcă numai de instabilitate și certuri politice nu avem nevoie. În esență, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate prin înțelepciune”, a declarat seful statului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *