USR-iștii Drulă și Barna, dezlănțuiți pe Iohannis: „Marele patron al CORUPȚIEI, a DISTRUS ultima speranță de dreptate a românilor”

Cătălin Drulă l-a atacat sâmbătă pe Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. Președintele USR  îl acuză pe președintele țării că vrea control politic asupra justiției, împreună cu partenerii de la PSD.

„Iuda de la Grivco, marele patron al corupției. Klaus Iohannis a vândut România unei mafii, care a destabilizat Justiția și vrea să o controleze politic. Prețul: 1,2 miliarde de euro în prejudicii din cele 557 de dosare de mare corupție, care urmează să fie clasate. Opt ani de regim Iohannis au distrus economia, bunăstarea și, acum, ultima speranță de dreptate a românilor. A fost metodic, a pozat în campion al cinstei, dar acum vedem clar ce a urmărit: un parteneriat toxic cu PSD, pentru a alimenta camarila de firme și pile cu impunitate. Între timp, oamenii cinstiți din România trăiesc mai prost și se uită cum clasa de privilegiați a Marelui Trădător de la Cotroceni se îmbuibă cu nemiluita. Și oricât își dorește acest dictator închipuit, Opoziția e aici și nu pleacă nicăieri. Ne vom lupta cu sistemul lui mereu și peste tot. Iar în 2024, regimul Iohannis va fi istorie. Ne revine responsabilitatea de a repara dezastrul după ei”, este mesajul postat de Cătălin Drulă pe Facebook.

Clasarea celor peste 550 de dosare de corupție ar veni în urma aplicării deciziilor CCR și ICCJ privind prescripția. DNA susține că prin aceste decizii, infracțiunile de corupție, asimilate corupției, sau fraudele cu fonduri europene ar scăpa de acuzații, pentru că vor fi obligați de lege să închidă dosarele. ICCJ susține că legea se va aplica și retroactiv, conform principiului legii penale mai favorabile.

De asemenea, președintele USR îl acuză pe Iohannis că i-a trădat pe românii care l-au votat cu bună credință.

„Oamenii cinstiți din România trăiesc mai prost și se uită cum clasa de privilegiați a Marelui Trădător de la Cotroceni se îmbuibă cu nemiluita. Și oricât își dorește acest dictator închipuit, Opoziția e aici și nu pleacă nicăieri. Ne vom lupta cu sistemul lui mereu și peste tot. Iar în 2024, regimul Iohannis va fi istorie. Ne revine responsabilitatea de a repara dezastrul după el”, a scris Cătălin Drulă. 

Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, consideră că Klaus Iohannis este preşedintele care a trădat România, acuzându-l că a minţit cetăţenii că va lupta ca Partidul Social Democrat (PSD) să nu mai conducă această ţară şi care a adus PSD la guvernare nu o singură dată, ci în repetate rânduri.

Dan Barna a fost întrebat, duminică, la Digi 24, dacă preşedintele Klaus Iohannis este adversarul său declarat. „Domnul Iohannis este preşedintele care a trădat România. Este o relaţie de adversitate, e un lucru deja mic în relaţia cu un preşedinte care a minţit cetăţenii privindu-i în ochi că va lupta ca PSD să nu mai conducă această ţară, un preşedinte care a adus PSD la guvernare şi nu o dată, ci în repetate rânduri şi care în momentul de faţă nu doar că nu mai îndrăzneşte să apară în faţa cetăţenilor este un preşedinte care continuă să fie absent din societate în cele mai sensibile şi importante momente ale sale, un preşedintele care susţine o coaliţie PSD-PNL şi care îşi aranjează licitaţii pentru prietenii săi, atât de jos suntem”, a declarat Dan Barna.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *