Țuțuianu (PSD), după votul de respingere a României pentru aderarea la Schengen: „Un grosier șantaj politic al Austriei la adresa comunității europene”

Austria a votat joi, în Consiliul JAI, împotriva intrării României în spațiul Schengen. De asemenea, intrarea Bulgariei a fost blocată de votul negativ al Olandei, iar cum dosarul aderării României este la pachet cu cel al Bulgariei, votul olandez a fost automat și anti-România. Inițial, Austria a propus amânarea votului, dar România a insistat să existe un vot, după ce restul statelor membre s-au aliniat în spatele României.

După votul de astăzi, deputatul social-democrat constănțean Marius Horia Țuțuianu a transmis faptul că austrieci „ne-au aruncat în față false și puerile motive care nu au nicio legătură cu realitatea:

România a fost sancționată astăzi nedrept și fără niciun temei plauzibil, de Austria. Ne-au aruncat în față false și puerile motive care nu au nicio legătură cu realitatea. Nu există niciun argument logic care să susțină decizia cancelarului Austriei. România NU are nicio legătură cu fluxul imigraționist din Austria, la fel cum României NU i se poate imputa niciun comportament abuziv asupra companiilor austriece. Din contră, chiar! Banii românilor au îngroșat cu vârf și îndesat conturile companiilor austriece. Vezi aici, profitul OMV, Viena Insurance Group sau Raiffeisen. Sau supărarea austriecilor vine ca urmare a faptului că epoca privilegiilor a apus în România? Îi amintesc dlui cancelar că Austria se află în topul investitorilor care au ales, anul trecut, proprietăți imobiliare comerciale în România. Sunt contracte semnificative pe care companii austriece le au în România în construcția de drumuri și reabilitarea de căi ferate, investiții cu cifre de afaceri impresionante în logistică, producție și chiar în domeniul hotelier. Dacă nu le-ar fi fost bine, dacă ar fi fost abuzați, ar mai fi rămas? Votul de astăzi al Austriei este de fapt un grosier șantaj politic al Guvernului din Austria la adresa comunității europene, România devenind fără voie monedă de negociere în problema imigrației care afectează Austria. Grav este că poziția Austriei este de fapt împotriva coeziunii europene, a unității și a voinței europene. Pentru că da, Europa vrea România în Schengen, 25 de state europene sunt alături de România și ne susțin”, a transmis deputatul Țuțuianu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *