Trupele comando ucrainene, spulberate la Marea Neagră. Rușii au distrus patru nave militare

Ministerul Apărării din Rusia a susţinut că a distrus în Marea Neagră patru nave militare ucrainene care aveau la bord membri ai forţelor speciale, informează AFP, relatează Agerpres. Miercuri, în jurul orei locale 00:00 (21:00 GMT marţi), „un avion al Forţelor Aeriene Navale ale Flotei Mării Negre (…) a distrus patru nave militare rapide cu grupuri de debarcare ale forţelor de operaţiuni speciale ucrainene cu un total de până la 50 de persoane”, a comunicat ministerul pe Telegram fără a furniza alte informaţii.

Ucraina a salutat joi realizarea unei operaţiuni rare de comando în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, precum şi faptul că a arborat acolo steagul naţional, un succes simbolic în acest bastion considerat inexpugnabil de către Moscova.

Unităţi ale forţelor speciale ucrainene venite de pe mare au aterizat în apropierea satelor Olenivka şi Maiak din vestul Crimeei, după care au plecat „fără pierderi”, îndeplinindu-şi toate obiectivele şi sarcinile conform informaţiilor militare ucrainene.

Pe 22 august, Rusia a susţinut că a distrus în apropiere de Insula Şerpilor o vedetă de fabricaţie americană care transporta soldaţi ucraineni, după ce a revendicat în aceeaşi zi distrugerea unei nave de recunoaştere în Marea Neagră.

Forţele ruse au anunţat, de asemenea, distrugerea unei drone în regiunea Kaluga, care se învecinează cu Moscova. De asemenea, guvernatorul regiunii Orel a anunţat pe Telegram doborârea a două drone în această regiune, precizând că nu are informaţii referitoare la eventuale victime sau pagube.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *