Stroe (PSD), despre „ordonanța traseismului”: „Problema reală nu e de ce îi primește PSD, ci de ce au plecat de la PNL!”

Dacă la liberali este circ și panaramă, întrucât PNL vrea să dea vina pe PSD pentru Ordonanța de Urgență care permite migrația politicienilor de la un partid la altul, la PSD situația este mult mai calmă. Traseismul politic a ajuns un motiv de scandal în PNL dar și în coaliție: Problema este în cazul primarilor, dacă își pierd sau nu mandatul. Conform înregistrărilor, PNL vrea să dea vina pe PSD pentru OUG care permite traseismul politic.

În acest context, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a transmis astăzi faptul că „problema reală nu e de ce îi primește PSD, ci de ce au plecat de la PNL

„În ultimele zile, mai mulți primari din toată țara au anunțat că, la următoarele alegeri locale, vor candida din partea Partidul Social Democrat. Imediat, au apărut diverse reacții. Reamintesc totuși faptul că OUG a fost decisă în Coaliție, după cum au arătat și miniștrii PNL, cei care au redactat-o! Aleșii locali nu sunt și nu trebuie să fie legați cu forța de un partid politic. La fel ca și cetățenii obișnuiți, primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea, când văd că partidul din care fac parte nu i-a sprijinit în realizarea proiectelor locale. Este dreptul democratic al primarului de a merge în alegeri cu partidul care îi poate oferi cel mai bun sprijin pentru realizarea proiectelor comunității locale! Începerea unui nou ciclu electoral cu o candidatură pe listele altui partid nu trebuie sancționată prin pierderea mandatului. Acest lucru ar afecta funcționarea primăriei, până la (re-)alegerea primarului. Corect e să decidă cetățenii dacă sunt de acord cu aceste schimbări, nu partidele din care pleacă aleșii locali. În plus, comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare a impus modificarea legii, pentru ca fiecare ales să hotărască pentru ce și din partea cui dorește să candideze din nou, aflându-se în funcție, fără riscul de a-și pierde mandatul înaintea alegerilor și a lăsa localitatea fără primar!? PNL nu trebuie să acuze PSD că primește edilii care bat la ușa partidului. Problema reală nu e de ce îi primește PSD, ci de ce au plecat de la PNL. E clar că acești primari au o problemă cu organizațiile din care pleacă…”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *