Felix Stroe jubilează după achitarea lui Cristian Cîrjaliu: „Voi continua să pretind, în inconștiența mea, că orice om are dreptul la apărare și la prezumția de nevinovăție”

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a fost achitat astăzi într-un dosar în care, în 2020, fusese trimis în judecată de DNA Constanța sub acuzația de abuz în serviciu, alături de secretarul comunei Agigea la acea dată, Ancuța Calust. DNA Constanța, în 2020, a dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Maricel Cîrjaliu, edilul localității Agigea, acuzat de abuz în servicu. Parte civilă în acest dosar este Sarda Fish SRL. Vineri, Cîrjaliu, la pachet cu Ancuța Calust, a fost achitat, magistrații consemnând în minuta judecătorească din data de 1 martie 2024 că: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”. Hotărârea poate fi atacată cu apel, în 10 zile.

La scurt timp după aflarea veștii, președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, a transmiss faptul că „am fost atunci acuzat de unii – din presă și chiar din alte partide politice – că protejez și “acopăr penalii”! Am avut răbdare și iată, acum, în cazul primarului PSD de Agigea, Maricel Cârjaliu, instanța a pronunțat… achitarea”:

„Sunt același Felix Stroe, cel care, în calitate de om dar și de președinte al PSD Constanța, mi-am PERMIS să cred în prezumția de nevinovăție a unui alt om, indiferent de funcția și calitatea sa politică. Am fost atunci acuzat de unii – din presă și chiar din alte partide politice – că protejez și “acopăr penalii”! Am avut răbdare și iată, acum, în cazul primarului PSD de Agigea, Maricel Cârjaliu, instanța a pronunțat… achitarea: “Achită pe inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz in serviciu, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000”. Continui să afirm că Justiția se face NUMAI în instanțe de judecată și nu la televizor sau în declarații politice populiste. Mai ales din partea unor partide care, între timp, s-au umplut de “penali”. Dar ai lor sunt mai pufoși și mai nevinovați decât cei vizavi de care s-a pronunțat deja instanța… Și voi continua să pretind, în inconștiența mea, că orice om are dreptul la apărare și la prezumția de nevinovăție, până la proba contrarie!”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *